Connect with us

Cresterea animalelor

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

Stefanescu Carmen

Published

on

ANSVSA: OPT FOCARE NOI DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Focarul de pestă porcină a fost identificat, urmare a analizelor de laborator, la o fermă deținută în județul Sibiu de firma daneză Premium Porc.
”Au fost constatate pierderi prin mortalitate peste limitele normale și s-au recoltat probe cu suspiciunea de focar de boală. După confirmarea focarului, prin analize de laborator, DSVSA Sibiu a stabilit planul de măsuri și a înștiințat producătorul pentru limitarea transportului de animale. Este cel mai mare focar de pestă porcină înregistrat în județul Sibiu. Din datele furnizate de reprezentanții firmei, pierderea este de peste 18 de mii de animale, echivalentul la 1000 de tone de carne de porc în viu”, a declarat, pentru StirideSibiu, Șerban Țichindelean directorul DSVSA Sibiu.
Având în vedere dimensiunile dezastrului provocat de pestă la ferma din Avrig, prin ordinul al prefectului Mircea Crețu s-a constituit vineri o comisie de evaluare, urmând ca zecile de mii de animale să fie ucise.
”Urmează să stabilim dacă se vor utiliza mai multe incineratoare mobile sau se va stabili locația unde se va face neutralizarea și îngroparea cadavrelor”, a mai precizat Țichindelean.
În contextul dat, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a instituit restricții privind circulația animalelor în zonă de supraveghere dată de localitățile: MÂRȘA, PORUMBACU DE JOS, PORUMBACU DE SUS, BRADU, GLÂMBOACA, NUCET, SĂRATA, CORNĂȚEL, RACOVIȚA, COLUN, SCOREIU.
Ferma afectată de focarul de pestă porcină este situată la ieșire din orașul Avrig spre Brașov. Potrivit reprezentantilor DSVSA Sibiu, firma mai deține o fermă de porci în localitatea Veștem din județul Sibiu.
În total, la nivelul județului Sibiu sunt 3 crescătorii mari de porci, la Avrig, Veștem și Biertan.
foto arhivă, caracter ilustrativ



Source link

Cresterea animalelor

APPR: NOUA STRATEGIE A UE PRIVIND ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE!

Stefanescu Carmen

Published

on

APPR: NOUA STRATEGIE A UE PRIVIND ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Sprijinim obiectivul strategiei de a elabora mecanisme de certificare pentru eliminarea dioxidului de carbon, pentru a duce mai departe inițiativa de sechestrare a carbonului în solurile agricole anunțată în Pactul Verde European. Copa și Cogeca consideră că elaborarea unei piețe de carbon pentru un sistem de credite pentru carbon este soluția viabilă pe termen lung pentru a asigura pilonii durabilității de mediu și economic.
Unul dintre pilonii cheie pentru adaptarea la schimbările climatice în agricultură este creșterea rezilienței culturilor, iar noile tehnici de ameliorare oferă o varietate de soluții. Copa și Cogeca sprijină obiectivele strategiei de a crea un mediu legislativ pentru sămânța de plante și materialul săditor.
Deficitul de apă este un rezultat grav al schimbărilor climatice în mai multe regiuni din Europa și creează provocări tot mai mari pentru producătorii de hrană. Tehnologiile agriculturii de precizie sunt un element cheie pentru o utilizare ameliorată și personalizată a resurselor de apă în producția de hrană. Instrumentele potrivite și crearea unui mediu financiar pentru agricultura de precizie, prin Politica agricolă comună și alte politici, au un rol vital în sprijinirea tranziției spre o producție mai durabilă de hrană.
Pe lângă agricultură, silvicultura joacă un rol cheie în rândul soluțiilor bazate pe natură: adaptarea va aduce rezultate în sinergie cu alte măsuri din sectorul forestier, reflectate în viitoarea Strategia forestieră a UE.
Soluțiile rapide de adaptare din sectoarele bazate pe natură sunt necesare, bazate pe cercetări solide în inovare și sprijinite de programul Orizont Europa. Copa și Cogeca consideră binevenit în special accentul pus în Strategie pe cooperarea internațională, pe construirea pornind de la angajamentele luate în Acordul de la Paris pentru a combate încălzirea globală fără a compromite securitatea alimentară, se arată în comuicatul APPR.



Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

NICUȘOR ȘERBAN: CUM SĂ CONCURĂM CU FERMIERUL UNGUR CARE IA SUBVENȚIE 800 DE EURO PE VACĂ?!

Stefanescu Carmen

Published

on

NICUȘOR ȘERBAN: CUM SĂ CONCURĂM CU FERMIERUL UNGUR CARE IA SUBVENȚIE 800 DE EURO PE VACĂ?!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Dacă politica de lapte a României continuă în această direcție în care a fost în ultimii 7 ani, avem toate șansele ca România, în continuare, să importe lapte materie primă, ca România, în continuare, să importe produse procesate din lapte din toate țările Uniunii Europene, pentru că, e clar, suntem pe o piață comună, e o piață în care concurența este clară și-n care trebuie să recunoaștem și noi, fermierii români, că  dacă nu suntem competitivi, nu avem ce căuta, nu putem să stăm.
Atât timp cât fermierul vecin din Ungaria primește o subvenție de 800 de euro aproximativ pe cap de vacă și eu primesc, după calculele pe care le-am făcut, 180 de euro pe cap de vacă pentru că atâta s-a primit pe cap de vacă din 2013. O fermă care a avut 100 de vaci și care are 100 de vaci astăzi a primit pe fiecare an, din acești ani, 530 de euro pe cap. O fermă care a avut 500 de capete în 2013, dar s-a dezvoltat, a investit, primește 180 de euro pe cap, deci de trei ori mai puțin.
Vindem pe aceeași piață, ne ducem către aceleași fabrici de lapte. De ce mi-ar da mie o fabrică de lapte mai mare preț pe lapte, că am mai multe capete de vaci?! Sigur că va căuta să ia lapte de unde poate să-l ia mai ieftin. De la mine nu poate să-l ia, a spus fermierul Nicușor Șerban, miercuri seara, la Agro TV.
Potrivit site-ului Clubului Fermierilor Români, fermierul Nicușor Șerban este administratorul Agroserv Măriuța din Drăgoești, județul Ialomița și deține una dintre fermele de elită cu vaci Holstein de genetică aleasă, dar și teren pe care îl cultivă atât pentru a asigura furajul animalelor, cât și pentru a face profit din valorificarea producțiilor de cereale, porumb sau rapiță.
În iunie 2018 a inaugurat „Lăptăria cu Caimac”, fabrica de lactate produse din lapte de vacă, în urma unei investiții de 7 milioane euro.
Societatea Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994. Ca prim domeniu de activitate a fost arendarea terenurilor agricole și lucrarea acestor terenuri. Astăzi societatea a ajuns să lucreze aproximativ 3.500 de hectare de teren arabil.
În 1998, Nicușor Șerban a considerat ca este bine ca parte din producția vegetală să o valorifice prin creșterea animalelor și, dată fiind zona și tradiția, s-a îndreptat către vaca de lapte. În 2005 ferma avea 60 de vaci, iar astăzi, pe partea zootehnică, ferma are un număr de 2.600 de animale, din care 1.050 de vaci la muls, un grajd pe o suprafață de 13.500 de metri pătrați, care adăpostește 800 de vaci de lapte, sala de muls și partea de birouri, de managementul efectiv al fermei de vaci. Ferma folosește cele mai bune tehnologii care sunt în fermele de vaci din lume.



Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR PUBLICATE ÎN MONITORUL OFICIAL!

Stefanescu Carmen

Published

on

SUBVENȚII APIA ȘI PLĂȚI COMPENSATORII! PROGRAMUL PNL pentru AGRICULTURĂ!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Ordonanța de Urgență nr.11/2021 pentru aprobarea schemelor de plăţi şi a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 şi 2022 este în vigoare, a fost publicată joi, 25 februarie 2021, în Monitorul Oficial.



Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.