Connect with us

Afaceri

Apelul europarlamentarului Daniel Buda pentru salvarea bovinelor blocate pe vapor!

Stefanescu Carmen

Published

on

Apelul europarlamentarului Daniel Buda pentru salvarea bovinelor blocate pe vapor!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Apel pentru salvarea bovinelor blocate pe vapor! Europarlamentarul Daniel Buda solicită să se intervină de urgență pentru salvarea bovinelor blocate pe un vapor în Marea Mediterană. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Daniel Buda îi cere comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, să salveze bovinele care se află blocate la bordul a două nave, plecate încă din luna decembrie din Spania, din cauza unui focar de Bluetongue izbucnit la bord.

Europarlamentarul Daniel Buda spune că singura soluție pentru ca 1700 de bovine, care se află acum ancorat în largul oraşului cipriot Famagusta, să fie salvate este ca autoritățile cipriote să trimită, cât mai repede cu putință, la bordul navei medici veterinari pentru a examina animalele și a le trata.

”Transportul animalelor vii trebuie să respecte standardele de bunăstare! Comisia Europeană trebuie să intervină de urgență pentru a salva animalele blocate în Mediterană! Prin intermediul unei adrese oficiale, i-am solicitat astăzi doamnei Stella Kyriakides, Comisar European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, să intervină de îndată pentru salvarea celor peste 2600 de bovine blocate în Mediterană în două vase care au părăsit Spania la mijlocul lunii decembrie. Cele două nave trebuiau să plece în Libia, dar multe porturi au refuzat accesul din cauza unui focar de Bluetongue la bord. Astfel, aceste nave rătăcesc din port în port, în căutare de ajutor, în timp ce mii de bovine sunt la limita supraviețuirii. Unul dintre aceste vase, Elbeik, este ancorat în largul oraşului cipriot din nord-est Famagusta şi transportă aproximativ 1.700 de vite. Autoritățile cipriote trebuie să trimită de îndată la bord medici veterinari pentru a examina animalele și a le trata”, arată Daniel Buda.
Europarlamentarul Daniel Buda a cerut Comisiei Europene să ia în calcul ca legislația din România în ceea ce privește transportul animalelor vii, care prevede prezența medicilor veterinari pe toată durata transporturilor, de la încărcare, până la destinație, să se aplice la nivelul întregii Uniuni Europene.”Din păcate, pandemia de COVID-19 a generat o serie de blocaje în ceea ce privește transporturile de animale vii, nerespectându-se astfel condiții minime de bunăstare a animalelor. Transportul animalelor pe nave, pe o perioadă atât de îndelungată, poate genera o serie de consecințe dramatice, ambarcațiunile fiind de cele mai multe ori supraîncărcate, cu personal insuficient și cu riscuri inerente, cum ar fi diverse focare de boli sau refuzuri de descărcare. Drept urmare, se impune luarea unei serii de măsuri pentru a minimiza impactul negativ asupra bunăstării animalelor în timpul operațiunilor de transport. Pe durata transportului de animale pe nave, ar trebui să fie obligatorie prezența medicilor veterinari calificați care să examineze periodic animalele și să elaboreze planuri de acțiune specifice și pentru a face față eventualelor situații de urgență care afectează negativ bunăstarea animalelor. În România, avem deja o legislație adoptată în acest domeniu. Astfel, la bordul fiecărui vapor, trebuie să fie prezenți doi medici veterinari pe toată durata transportului, de la încărcare, până la destinație, chiar dacă este în afara UE. Dacă o navă încalcă de două ori regulile prevăzute în această lege, i se retrage total certificarea de a efectua astfel de transporturi. Astfel, am solicitat doamnei Comisar Kyriakides să intervină de îndată pentru salvarea animalelor blocate în cele două ambarcațiuni din Mediterană și să îmi transmit poziția Comisiei referitoare la posibilitatea ca legislația prezentă în România, cu privire la obligativitatea prezenței medicilor veterinari pe durata transporturilor, să fie aplicată la nivelul întregii Uniuni Europene. Vă voi reda răspunsul de îndată ce îl voi primi”, se arată în mesajul transmis de europarlamentarul Daniel Buda.Source link

Afaceri

Stiripesurse.ro: Oros refuză să publice lista consilierilor personali

Stefanescu Carmen

Published

on

Stiripesurse.ro: Oros refuză să publice lista consilierilor personali
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 28 februarie 2021 07:58

Sursă foto: gov.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ține la ”secret” numele consilierilor personali, cei care îl ajută să ia deciziile pentru soarta fermierilor. Dorel Secară este singurul nume cunoscut fermierilor,  chiar dacă nu apare pe site-ul MADR, datorită aparițiilor publice. În rest șeful de la agricultură nu și-a publicat lista consilierilor personali.Potrivit www.stiripesurse.ro, mulți dintre consilierii premierului sau au miniștrilor nu sunt remunerați, dar pot exista probleme de integritate, asta dacă un consilier al unui ministru, de exemplu, are afaceri în domeniul respectiv. Pe cale de consecință, toți consilierii trebuie să își depună declarații de interese, pentru a fi clar în ce zonă se situează. Pe lista publicată de www.stiripesurse.ro, se află și numele ministrului agricultturii, Adrian Oros, care nu a făcută publică identitatea celor care îl consiliează în problemele agriculturii.Singurele date disponibile pe site-ul MADR sunt cele cu numele din conducerea instituției:Potrivit sursei citate, până acum, doar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a publicat lista celor 22 de consilieri personali.Iată lista miniștrilor care au refuzat să își facă publică lista consilierilor personali:
Florin Cîțu – premier
Dan Barna – vicepremier
Hunor Kelemen – vicepremier
Adrian Oros – ministrul Agriculturii
Alexandru Nazare – ministrul Finantelor
Lucian Bode ministrul – Afacerilor Interne
Bogdan Aurescu ministrul – Afacerilor Externe
Stelian Ion – ministrul Justiției
Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naționale
Claudiu Năsui – ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului
Virgil Popescu – ministrul Energiei
Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor
Barna Tanczos – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației
Cristian Ghinea – ministrul investițiilor și proiectelor europene
Raluca Turcan – ministrul Muncii si Protectiei Sociale
Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației
Ciprian-Sergiu Teteman – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
Carol-Eduard Novak – ministrul Tineretului și Sportului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Negocieri de ultimă oră la PNL! Mai mulți lideri încearcă să îl convingă pe premierul Cîțu să dea despăgubirile, 50% acum, 50% la rectificare!

Stefanescu Carmen

Published

on

Premierul Florin Cîțu pregătește banii fermierilor! Subvenții care se achită din bugetul pe 2021!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Vlad Macovei – 27 februarie 2021 20:49

Va reuși premierul Florin Cîțu să salveze agricultura României în 2021? Discuțiile interne în partid sunt în derulare, situația este volatilă, se poate întâmpla orice. Pasul 1 negociat este elaborarea unei OUG în câteva zile și, în paralel, găsirea resurselor bugetare pentru plata a măcar jumătate din suma de un miliard de lei acum și restul la rectificare. Încerc să obțin confirmarea din mai multe surse, cine este liderul PNL care a decis să se implice decisiv în rezolvarea problemei fermierilor. Voi reveni cu amănunte imediat ce voi obține noi informații sau confirmări.Vă reamintesc că în cursul zilei de sâmbătă, 27 februarie, am lansat un apel către politicienii care pot rezolva, în ultimul moment, problema includerii despăgubirilor de secetă în bugetul pe 2021. Editorialul îl puteți citi AICI.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Asociația Agricolă Lanul Mare: ”Domnule ministru Adrian Oros, veniți să vă predăm ferma gratuit!”

Stefanescu Carmen

Published

on

Asociația Agricolă Lanul Mare: ”Domnule ministru Adrian Oros, veniți să vă predăm ferma gratuit!”
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 27 februarie 2021 15:39

La capătul puterilor, un fermier român îl cheamă pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, să îi preia ferma în mod gratuit. Rămas fără speranță după respingerea amendamentului pentru plata despăgubirilor de secetă, chiar prin votul-diferență al senatorului-ministru Oros, agricultorul din județul Vaslui îi cere polticianului demisia.Iată, integral, mesajul pe care l-am primit pe adresa redactia@agrointel.ro din partea fermierului vasluian:”Vă rugăm din suflet să publicați acest anunt. Asociația Agricolă Lanul Mare îl invită pe Ministrul Agriculturii să preia ferma noastră în mod gratuit. Suntem la capătul puterilor pentru că seceta ne-a afectat foarte grav și pierderile sunt de 100%, efectiv nu mai avem soluții de salvare. Am discutat cu foarte mulți fermieri și cel mai probabil că anul aceste vor rămâne doar cu acele terenuri semănate din toamnă, restul terenului va rămâne în repaus. Am sperat până în ultimul minut că se vor aloca banii necesari calamităților, dar în momentul când am vazut că dânsul a votat împotriva propriului buget, propriului minister, este clar că dânsul este din alt film. Domnule ministru, veniți să vă predau societatea gratuit! Totodată vă solicit DEMISIA DE ONOARE, nu este posibil să fie în fruntea ministerului un om cu două fețe. Am declarațiile dumneavoastră salvate la care mă uitam ca la icoană și în care am crezut. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este incalificabil, este ca și un cuțit înfipt în spate. Domnule OROS – DEMISIA!”.Vă reamintim că joi, 25 februarie, amendamentul depus în Parlament la Legea bugetului pe 2021 a fost respins în comisiile de specialitate cu 21 de voturi împotrivă, 21 de voturi pentru și 4 abțineri. Unul dintre voturile de respingere a venit de la ministrul Adrian Oros, senator PNL, iar două abțineri au venit de la fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, deputat PNL, și de la fostul secretar de stat George Scarlat, în prezent senator PNL. Fostul secretar de stat în MADR și fost președinte al Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, astăzi deputat PNL, a votat împotriva plății despăgubirilor.Votul final pe Legea bugetului de stat pe 2021 va fi dat marți, 2 martie de plenul reunit al celor două Camere din Parlament.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.