Connect with us

Utilaje si tehnologii

Consiliul Concurenței – amendă uriașă pentru mai multe firme care vând utilaje agricole către fermieri!

Stefanescu Carmen

Published

on

Consiliul Concurenței – amendă uriașă pentru mai multe firme care vând utilaje agricole către fermieri!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Angelica Lefter – 7 ianuarie 2021 17:19

Foto: Facebook.com/Claas

Amendă uriașă pe piața utilajelor agricole pentru practici neconcurențiale. Consiliul Concurenței a sancționat nouă companii active pe piața comercializării de mașini, utilaje și echipamente specializate agricole din România cu amenzi în valoare totală de 126.981.967 lei (aproximativ 26,5 milioane euro), potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenței.”În urma investigației, declanșate în 2017, autoritatea de concurență a constatat că cele 9 compani au fixat prețurile de vânzare pentru produsele marca „Claas” și, respectiv, „Amazone”, în perioada 2014-2018”, se arată în comunicarea Consiliului Concurenței.”Astfel, în contextul înființării, la nivelul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a unei baze de date cu prețuri de referință pentru finanțarea din fonduri europene a proiectelor în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, companiile au stabilit împreună prețurile, astfel încât să nu se concureze.Companiile sancționate sunt:
1. CLAAS GLOBAL SALES GmbH 65.644.483,62 lei (13,73 mil euro)
2. AMAZONEN-WERKE H. Dreyer GmbH&Co.KG 28.746.093,91 lei (6,01 mil euro)
3. CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST EUROPE S.R.L. 20.563.470,06 lei (4,3 mil euro)
4. SERV CLASS S.R.L. 4.163.368,81 lei (871.125 euro)
5. AGROCOMERT HOLDING S.A. 2.767.834,18 lei (579.129 euro)
6. PROINVEST S.R.L. 2.667.877,03 lei (558.215 euro)
7. PROAGROSERVICE S.R.L. 1.264.093,99 lei (264.493 euro)
8. URSA MARE COMPROD S.R.L. 850.699,17 lei (177.996 euro)
9. TEHNOLAND S.R.L. 314.046,62 lei (65.710 euro)Companiile Agrocomert Holding SA și Ursa Mare Comprod SRL au recunoscut participarea la practica anticoncurenţială şi au beneficiat de reduceri ale amenzilor.Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență.În scopul înțelegerii depline a contextului economic și juridic în care companiile investigate și-au desfășurat activitatea, autoritatea de concurență a colaborat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.Platforma avertizorilor de concurență, disponibilă pe pagina web a autorității de concurență – www.consiliulconcurenței.ro, este un instrument prin intermediul căruia cetățenii pot semnala anonim o posibilă încălcare a Legii concurenței.Consiliul Concurenţei încurajează companiile implicate în înţelegeri anticoncurenţiale să contacteze autoritatea de concurenţă, să îşi recunoască participarea la încălcare şi să furnizeze dovezi privind înţelegerea respectivă. Procedând astfel, companiile pot beneficia de reduceri substanţiale ale amenzilor sau chiar de imunitate totală”, se mai arată în comunicarea instituției conduse de Bogdan Chirițoiu.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Utilaje si tehnologii

De ce să faci din FARMI un partener în agricultură?

Stefanescu Carmen

Published

on

De ce să faci din FARMI un partener în agricultură?
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 25 februarie 2021 11:12

Farmi este mai mult decât o aplicație agronomică, este așa cum bine a comparat-o un coleg, un inginer virtual care este alături de agricultori pentru a le oferi informații utile și pentru a-i ajuta să ia cea mai bună decizie.  Farmi oferă acces în timp real la știri meteo fiabile și precise, multe informații despre piață și știri din comunitatea agricolă.Datorită aplicației Farmi, fermierul este capabil să ia decizii raționale. Calitatea și precizia informațiilor fac parte dintr-o abordare agricolă responsabilă și durabilă. Mai mult decât o aplicație utilă, Farmi este un instrument de luare a deciziilor cu trei avantaje:
– Acces la datele parcelelor;
– Management agronomic;
– Sfaturi pentru utilizarea corectă a produselor.Un aspect foarte important si util este faptul că dacă ești colaborator Soufflet Agro România, după ce îți creezi cont de FARMI poți adăuga una sau mai multe ferme și îți poți verifica în fereastra Spațiul meu:
• volumele contractate, livrările și valorile acestora
• stadiul livrărilor pe toate contractele cu Soufflet Agro Romania
• poți vizualiza produsele comandate în campania de vânzări curentă și poți urmări progresul comenzilorAșadar orice colaborator poate să-și gestioneze contul ca un profesionist. Toate vânzările, achizițiile și facturile se pot vizualiza în Farmi. Se pot accesa conturile de oriunde v-ați afla. În timpul recoltării, este foarte important să fiți conectat și să supravegheați livrările și contractele. Cu Farmi se pot verifica cu ușurință livrările și cantitățile pe care trebuie să le livrați conform contractelor pe care le aveți.Cum plătești inginerul din buzunar? Obligatoriu prin trei căi:– Încărcarea zilnică a telefonului, nu cu credit ci cu energie;
– Accesarea cât mai uzuală a aplicației Farmi pentru a descoperi și alte calități ale inginerului.
– Contactarea reprezentantului comercial Soufflet Agro Romania pentru a-i mulțumi că v-a făcut cunoștință și pentru a-i solicita detaliiDe ce să te împrietenești cu Farmi?1. Pentru că aplicația Farmi este dedicată tuturor persoanelor interesate de agricultură. Cu Farmi, utilizatorii pot avea toate informațiile importante despre agricultură într-o singură aplicație:
• Prognoza meteo pentru profesioniștii agricoli
• Studiul cotațiilor Euronext și Chicago
• Rezumat știri agricole
• Spațiul Meu
• Consiliere tratamente specifice2. În Farmi descoperiți OAD care este un adevărat instrument agronomic pentru a ajuta fermierii să facă diagnostice în culturile lor. Farmi vă va ajuta să aveți grijă de culturile dumneavoastră. Acest instrument este o tehnologie interesantă pentru a oferi sfaturi fermierilor oriunde, în orice moment. Cu acest erbicid OAD, fermierul poate selecta buruienile prezente în culturile sale și folosind o bază de date creată de agronomi profesioniști, aplicația vă va propune o listă de produse eficiente în raport cu diferitele buruieni selectate.3. Cu FARMI ești autonom, poți afla informații utile, îți poți gestiona singur o parte din activitate și ești mereu la curent cu toate noutățile din agribusiness. Desigur că nu înlocuiește expertiza fermierului, a profesioniștilor în agricultura, știrile tehnologice sunt instrumente ajutătoare pentru ferme mai competitive, mai performante și mai prietenoase cu mediul. Știm că sunt încă reticențe pentru schimbare, fermierii tradiționali sunt mai puțin deschiși pentru a încerca ceva nou, pentru a se împrieteni cu tehnologia dar odată descoperite beneficiile acesteia, drumul spre evoluție este mai clar conturat.4. Aplicația este în continuă evoluție așa că pe viitor vor fi introduse detalii si despre alt tip de produse utilizate pentru tratamentul diverselor probleme apărute în culturi. Rămâneți conectați și veți fi mereu la curent cu noutățile și inovațiile propuse de FARMI!Digitalizarea și pandemia ne-a schimbat stilul de viață și practicile. Chiar și lumea agricolă suferă transformări de la an la an. Internetul ocupă un loc important în viața profesională a agricultorilor, care sunt tot mai interesați de utilizarea aplicațiilor agricole pentru activitatea lor zilnică. Îmbunătățirea rețelelor 3G / 4G ajută exploatațiile agricole pentru a avea vizibilitate asupra parcelelor și a deschide noi perspective pentru gestionarea fermelor în situație de mobilitate redusă.Simplitatea, eficiența și angajamentul sunt cuvintele cheie ale acestei noi aplicații. „Farmi”.Vă invităm să vizitați site-ul aplicației Farmi:
https://app.farmi.com/ro
Aplicația poate fi descărcata din : Google Play sau AppStore.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Utilaje si tehnologii

TRANSMISIE LIVE: Bayer Expert Forum – RAPIȚĂ

Stefanescu Carmen

Published

on

TRANSMISIE LIVE: Bayer Expert Forum – RAPIȚĂ
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 15 februarie 2021 08:34

Compania Bayer, divizia Crop Science continuă seria de discuții din cadrul BAYER EXPERT FORUM – cel mai important eveniment al începutului de an din agricultura românească. Cea de-a treia dezbatere BAYER EXPERT FORUM este dedicată culturii de RAPIȚĂ și are loc astăzi – luni, 15 februarie, de ora 10:30. Evenimentul este transmis live concomitent pe paginile de Facebook Bayer Crop Science România și Agrointeligența și, în premieră, și în Republica Moldova, pe pagina de Facebook Agrobiznes.Transmisia LIVE va fi disponibilă și în cadrul acestui articol imediat după începerea evenimentului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Utilaje si tehnologii

BAYER Expert Forum 2021 – CEREALE PĂIOASE! Un eveniment transmis în România și Republica Moldova!

Stefanescu Carmen

Published

on

BAYER Expert Forum 2021 – CEREALE PĂIOASE! Un eveniment transmis în România și Republica Moldova!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Adrian Radu – 12 februarie 2021 18:49

Compania Bayer, divizia Crop Science continuă seria de dezbateri din cadrul BAYER EXPERT FORUM – cel mai important eveniment al începutului de an din agricultura românească. Cea de-a patra ediție BAYER EXPERT FORUM este dedicată CEREALELOR PĂIOASE și va avea loc VINERI, 19 februarie, ora 10:00. Evenimentul va fi transmis LIVE pe paginile de Facebook Bayer Crop Science România și Agrointeligența, dar și în Republica Moldova, pe pagina de Facebook Agrobiznes.Participând la BAYER Expert Forum 2021 – CEREALE PĂIOASE, fermierii vor avea acces direct la cele mai noi informații, la expertiza celor mai buni specialiști și la tehnologii de ultimă oră prezentate în exclusivitate pentru ei.BAYER Expert Forum – CEREALE PĂIOASESAVE THE DATE! Vineri, 19 februarie, ora 10:00 – LIVE pe paginile de Facebook:
@Bayer Crop Science România, @Agrointeligența și @Agrobiznes
Conectează-te și intră în direct cu EXPERȚII la cel mai important eveniment de profil al anului!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.