Connect with us

Comert alimentar

Curiozități despre miere: 10 lucruri importante despre mierea de albine

Petroniu Gabriela

Published

on

Curiozități despre miere: 10 lucruri importante despre mierea de albine
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 25 octombrie 2020 12:49

Distribuie pe Facebook

Curiozități despre miere, un produs cunoscut și apreciat în întreaga lume, are o istorie ce datează încă din anul 2100 î.Hr.. În prezent, mierea este folosită atât ca aliment, cât și în tratamentele naturiste și pentru produsele de înfrumusețare. Beneficiile mierii sunt foarte cunoscute, și prezintă, în continuare, foarte multe curiozități și lucruri pe care este bine să le cunoaștem despre acest aliment natural cu multiple beneficii pentru sănătate.10 curiozități despre mierea de albine
Ce conține mierea naturală de albine
Mierea nu expiră niciodată
Mierea naturală cristalizează
Mierea poate înlocui zahărul
Mierea previne diabetul
Mierea este un bun antioxidant
Mierea nu dă dependență
Mierea rezolvă problemele digestive
Mierea este un bun energizant natural
Se poate trăi doar cu miere

Ce conține mierea naturală de albine
Conținutul mierii de albine îi oferă acesteia multiplelel sale proprietăți. Mierea naturală, provenită de la albine cu procesare minimă, își păstrează conținutul de vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanți, enzime, substanțe antibacteriene și apă. Conținutul de zahăr – zaharuri simple, glucoză și fructoză, este de circa 80%.Mierea nu expiră niciodată
Mierea este unul dintre puținele alimente care nu expiră niciodată, cu condiția să fie sigilată într-un recipient etanș. Această calitate a mierii poate fi explicată prin mixul său chimic: substanța este natural acidă și are un nivel scăzut de umiditate, făcându-o un mediu vitreg pentru bacterii.Mierea naturală cristalizează
Toate tipurile de miere au o consistență lichidă la ânceput, dar cu timpul tind să se întărească, să se solidifice. Despre procesul de cristalizare se poate spune că este unul dorit pentru că este un factor care ne indică despre acel produs că este unul 100% natural. în funcție de tipurile de miere, această cristalizare se face mai repede sau mai lent: mierea de salcâm are procesul de cristalizare cel mai lent, iar mierea de rapiță cristalizează cel mai repede.Mierea poate înlocui zahărul
Mierea de albine înlocuieşte poate înlocui foarte bine zahărul rafinat. Consumul de miere face ca în organism să nu mai nu mai apară carenţe de calciu şi de magneziu, cum se întâmplă în cazul consumului de zahăr.Mierea previne diabetul
Mierea, acest produs natural al albinelor duce la o scădere cu 60-70% a ratei de apariţie a diabetului. Dacă este înlocuit zahărul cu miere de albine în alimentaţia copiilor, se produce o stimulare a proceselor de creştere şi de dezvoltare, atât la nivel fizic, cât şi psihic.Mierea este un bun antioxidant
Albinele polenizează peste două milioane de flori pentru a produce un borcan de miere. Mierea este un bun antioxidant și nu conține grăsimi, fiind indicată persoanelor cu colesterolul mărit. În plus, mierea este recomandată femeilor însărcinate, diminuând grețurile și arsurile gastrice.Mierea nu dă dependență
Cercetări recente arată că zahărul poate da dependenţă, ceea ce nu e valabil şi în cazul mierii de albine. Mai mult, pentru că mierea conţine lăptişor de matcă, foarte bogat în hormoni estrogeni, care au rol în fixarea calciului în oase, poate preveni osteoporoza.Mierea rezolvă problemele digestive
Potrivit medicilor nutriţionişti, două linguri de miere de albine pe zi poate preveni constipaţia. Mierea are proprietatea de a distruge microbii, aciditatea pe care o conţine având capacitatea de a deshidrata bacteriile. Este recomandat în cazul celor care suferă de obezitatea să înlocuiască zahărul cu mierea de albine. Mierea fiind bogată în bacterii probiotice sau „prietenoase”, cum ar fi bacteriile bifido și lactobacili, care ajută la digestie, susține sănătatea sistemului imunitar și reduce alergiile.Mierea este un bun energizant natural
Dacă ai nevoie de o creștere rapidă a energiei, cum ar fi înainte sau după un antrenament, mierea poate fi suficientă. Acest lucru este valabil în special pentru sportivii care caută un „carburant” cu eliberare prelungită pentru a furniza energie pe o perioadă mai lungă.Se poate trăi doar cu miere
Mierea este singura mâncare care include toate substanțele necesare susținerii vieții, inclusiv enzimele, vitaminele, mineralele și apa. Este, de asemenea, singurul aliment care conține un antioxidant asociat cu funcționarea îmbunătățită a creierului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!





Source link

Comert alimentar

Consumul de roșii în România. Câte kilograme de roșii mănâncă în medie un român, într-un an!

Petroniu Gabriela

Published

on

Consumul de roșii în România. Câte kilograme de roșii mănâncă în medie un român, într-un an!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 24 noiembrie 2020 10:14

Alexandru Bibarţ este unul dintre românii pasionați de grădinărit, în special de cultura roșiilor (foto: aradon.ro)

Câte kilograme de roșii consumă, în mediu, un român, pe parcursul unui an – un calcul făcut de cercetătorii Institutului de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală.Consumul mediu anual de tomate în mediul rural a crescut în perioada analizată, astfel în anul 2015 s-a înregistrat un consum de 12,6 kg/ locuitor, ajungând în anul 2019 la un consum de 13,5 kg/locuitor, reprezentând o creștere de 12%.În mediul urban, consumul mediu anual de tomate a atins cel mai ridicat consum de 14,7 kg/locuitor în anul 2018, în creștere cu 6% comparativ cu consumul înregistrat în anul 2015 (13,8 kg/locuitor).”Se remarcă în medie o diferență de 1,2 kg/locuitor în ceea ce privește consumul de tomate în mediul urban, comparativ cu mediul rural. Această diferență poate fi pusă pe seama posibilității achiziționării tomatelor în perioada de extrasezon de către consumatorii din mediul urban, când prețul tomatelor este mai ridicat”, arată analiza cercetătorilor români.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!





Source link

Continue Reading

Comert alimentar

Producătorii de lactate au vânzări mai bune numai când se plătesc pensiile!

Petroniu Gabriela

Published

on

Producătorii de lactate au vânzări mai bune numai când se plătesc pensiile!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Ramona Dascălu – 19 noiembrie 2020 16:06

Industria laptelui merge la ora actuală din inerţie, de pe o zi pe alta şi cu rugăciuni la Dumnezeu, a declarat astăzi, joi – 19 noiembrie, Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), subliniind că din luna august vânzările de produse lactate au scăzut cu circa 23%.”La ora actuală mai mult se merge din inerţie, de pe o zi pe alta şi cu rugăciuni la Dumnezeu, poate se vor vinde mai bine produsele când se fac plăţile la pensii. Din august au început să scadă vânzările, în jur de 22%-23%, cred că nu numai la produsele lactate ci şi la cele alimentare, în general, şi nu se ştie clar cum va fi de sărbători. De Crăciun mai făceai vânzări, mai făceai o promoţie, o campanie de marketing, dar la ora actuală marketingul este blocat. Toată lumea se concentrează pe online, dar şi acesta se bazează pe resurse logistice pe care nu le ai, pentru că nu am fost pregătiţi pentru aşa ceva. Totul depinde însă de ce comunică Guvernul şi de transparenţa Guvernului, deoarece pe baza lor putem să ne facem un business plan”, a declarat Dorin Cojocaru, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a evenimentului Romanian Food & Agribusiness Conference, potrivit Agerpres.Industria laptelui, în stand-byAcesta susține că industria produselor lactate din România „a intrat în stand-by, în stare de imponderabilitate”, neexistând posibilitatea de a face un business plan din cauza restricţiilor în vigoare legate de închiderea unor unităţi comerciale, a pieţelor de cartier, şcolilor şi industriei HORECA.”Dacă am fi ştiut că după 27 septembrie vor urma nişte restricţii şi se vor închide şcolile nu mai pregăteam acele pachete şcolare, care reprezintă cam 6% din procesarea laptelui în România. Nu poţi să îţi faci un plan de afaceri, dacă nu ştii ce îţi oferă viitorul. Cu restricţionarea circulaţiei mărfurilor, închiderea unor unităţi comerciale sau a pieţelor de cartier, şcoli în continuare închise, HORECA care este închisă, nu prea mai ştii pe ce să te bazezi şi atunci apare acea stare de retragere, un pas în spate şi intri în conservare. Nu poţi să te gândeşti nici la anul 2021, dacă să faci investiţii sau să îţi restricţionezi activitatea. A fost un haos generalizat. Eu cred că cei care îşi dau cu părerea pentru următoarele 3 luni sau pentru 2021 sunt neserioşi. În acest moment eu discut cu foarte mulţi manageri şi există stare de stand-by şi imponderabilitate”, a explicat preşedintele APRIL.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!





Source link

Continue Reading

Comert alimentar

Câte piețe sunt la acest moment închise din cauza restricțiilor!

Petroniu Gabriela

Published

on

Administrația Piețelor: Măsurile restrictive trebuie să fie luate doar acolo unde este cazul!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Ramona Dascălu – 17 noiembrie 2020 13:02

Foto: Ziua de Cluj

Câte piețe sunt la acest moment închise din cauza restricțiilor! Adrian Oros a prezentat situația piețelor agroalimentare din România. Ministrul Agriculturii Adrian Oros susține că din totalul de 514 piețe din țara noastră la acest moment doar 27 sunt închise, restul funcționând normal, ca și până acum.Ministrul Oros a spus în conferința de presă de astăzi, marți – 17 noiembrie, desfășurată la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) că pentru 120 de piețe care funcționau în spații închise primarii au găsit soluții pentru modificarea fluxului astfel încât și acestea au fost deschise, rămânând închise doar un număr de 27 de piețe din toată țara.”Legat de stadiul de funcționare a piețelor agroalimentare pentru că există pentru că există foarte multă dezinformare. Aceasta este situația în 16 noiembrie, deci din totalul de 514 piețe agroaliementare, 367 au funcționat din totdeauna în spații deschise sau semideschise, nu s-a modificat nimic. Pentru 120 de piețe, care funcționau în spații închise, primarii au găsit soluții pentru modificarea fluxului astfel încât și acestea au fost deschise. Au rămas închise 27 de piețe în spații închise, adică 5,25%. Aceasta este realitatea privind piețele agroalimentare”, a declarat Adrian Oros în conferința de presă de astăzi.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!





Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.