Connect with us

Afaceri

Datorii şterse de ANAF la început de an. Cui i se aplică facilitatea fiscală

Stefanescu Carmen

Published

on

Datorii şterse de ANAF la început de an. Cui i se aplică facilitatea fiscală
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 11 ianuarie 2021 05:19

Datorii şterse de ANF la început de an calendaristic. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a decis să anuleze în mod automat, fără vreo cerere sau document depus de contribuabili, datoriile mai  multor categorii de români printre care și fermieri. Este vorba despre creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului 2020, mai mici de 40 lei.”Creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori”, conform alin. (5) art.266 din Codul de Procedură Fiscală.Există și o excepție care se referă la creanțele fiscale administrate de organul fiscal local, care poate, prin hotărâre, să crească plafonul creanțelor fiscale care pot fi anulate. Conform unui comunicat al ANAF, companiile care au acumulat datorii mari în perioada de pandemie, vor putea să-și reeșaloneze plățile conform unui calendar.În luna decembrie 2020, ANAF spunea că firmele cu datorii acumulate vor putea apela la o cerere de eșalonare a datoriilor. Astfel, din momentul în care este aprobată cererea, compania va avea un termen de 12 luni să plătească integral datoria.”Contribuabilii persoane fizice și juridice puteau accesa eșalonarea la plata simplificată:
pe o perioada de cel mult 12 luni, pentru obligațiile fiscale principale și accesorii datorate după data declarării stării de urgență.

Pentru a accesa eșalonarea la plata simplificata firmele trebuiau să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:a) să fi depus o cerere până la data de 15 decembrie 2020 inclusiv, sub sancțiunea decăderii. La cerere, se putea anexa graficul de eșalonare cuprinzând cuantumul propus al ratelor de eșalonare;b) să nu fi înregistrat obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență”, arată OUG 181/2020.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Afaceri

Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros

Stefanescu Carmen

Published

on

Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Marian Păvălașc – 26 ianuarie 2021 21:34

Foto: clujazi.ro

După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat ieri, luni – 25 ianurie, un material despre faptul că declarația de avere a lui Dorel Viorel Secară, consilier personal al ministrului Adrian Oroș, nu este publicată corect, astăzi acest document a fost postat din nou pe site-ul Ministerului Agriculturii într-o formă revizuită.De marți, 26 ianuarie 2021, la un an și ceva de la numirea în echipa de conducere a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, în funcția de consilierul personal al acestuia, Dorel Secară are o declarație de avere clară, lizibilă (https://madr.ro/docs/declaratii-avere/2021/26.01.2021_DA_DI_Dorel_Secara.pdf). Asta după ce în aceeași zi, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat un material despre faptul că acesta și-a ascuns, intenționat sau nu, averea publicând o declarație xeroxată și fotocopiată greșit, copie electronică din care nu se înțelegea absolut nimic.Ce scrie în declarația de avere fotocopiată corectVarianta clară a declarație de avere a lui Dorel Secară, care are data de 22 mai 2020 cuprinde:
• terenuri: trei terenuri intravilane în comuna clujeană Borșa cu o suprafață totală de 6,37 de hectare, terenurile sunt deținute împreună cu familia; în aceeași comună, consilierul de la MADR mai are și mic teren agricol de 1,29 hectare, deținut și acesta împreună cu familia;
• imobile:
o casă în Cluj-Napoca de 279 mp, construită în 2010;
o casă în Borșa de 165 mp, moștenire;
o a doua casă în Borșa de 175 mp, achiziționată în 2006;
patru apartamente în Cluj-Napoca (achiziționate între 2017 și 2019, fiecare cu o suprafața în jur de 50 mp)
un spațiu comercial în Borșa de 1.000 mp.

• autovehicule: două autoturisme Dacia (Logan – an 2014 și Duster – 2017), un autoturism Skoda  din 2011, un tractor Case IH din 2010, două utilaje de tip bobcat (ani 2000 și 2010) și alte utilaje agricole.
• activele financiare: în jur de 302.000 de lei în trei conturi;
• active producătoare de venituri: 120 de capete de bovine și 173,66 hectare de teren luat în arendă;
• datorii: 11.675 de lei, sumă provenită de la un card de credit.Subvenții APIA de aproape 23.000 de euro pe anVeniturile lui Dorel Secară pe anul 2019 au fost (n.r. – declarația publicată în 2020 se referă la veniturile anuale din anul precedent): 5.345 de lei din funcția de consilier al ministrului Oraș, 30.800 de lei din management la propria fermă, 2.000 de euro din chirii, 110.000 de lei din subvenții agricole încasate pe un PFA și 140.000 de lei din activitatea PFA-ului.Soția sa, Marian Secară, este primar în comuna Borșa și a avut venituri anuale de 70.000 de lei.Reamintim că reprezentantul MADR ne-a transmis că s-a ocupat el de publicarea declarației de avere, iar averea sa este obținută din agricultură.Poziția Ministerului AgriculturiiReprezentanții Ministerului Agriculturii ne-au transmis ca urmare a dezvăluirilor legate de declarația de avere a lui Dorel Secară că ”Astăzi, 26 ianuarie 2021, cele două documente la care se face referire în articol – Declarația de avere și declarația de interese – ale dlui. Dorel Secară au fost actualizate pe site-ul www.madr.ro și acestea pot fi consultate în secțiunea Transparență instituțională https://madr.ro/transparenta-institutionala/declaratii-de-avere.html”.De la Biroul de Presă ni s-a mai precizat că declarația de avere a lui Dorel Secară a fost completată în termen legal, până în luna iunie a fiecărui an. ”Facem precizarea că declarația de avere, precum și cea de interese au fost transmise către Direcția Management Resurse Umane, în termenul legal. Ulterior, acestea au fost transmise către ANI, împreună cu declarațiile întregului personal MADR care avea obligația depunerii”.Vina pentru faptul că declarația de avere a lui Dorel Secară era practic ascunsă ar fi a unui aparat neperformant. ”Dintr-o regretabilă eroare, cauzată de aparatura de copiere nu atât de performantă, după anonimizarea datelor personale, calitatea scrisului la a doua scanare a avut de suferit, astfel încât documentele nu au fost foarte lizibile. Totuși, acestea se puteau regăsi la ANI. Actualizarea documentelor a fost posibilă prin utilizarea de aparatură de birou mai performantă”, ne-au mai explicat reprezentanții Ministerului Agriculturii.Aici mai precizăm că pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (declaratii.integritate.eu) cea mai recentă declarație de avere a lui Dorel Secară este cea din data de 29 mai 2020, dată din funcția de consilier județean.Între declarația de avere dată din funcție de consilier județean și cea completată din funcția de consilier al ministrului Agriculturii nu sunt diferențe.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Garda de Mediu: Arderea frunzelor este interzisă din acest an! Amenzile pot ajunge la 20.000 de lei!

Stefanescu Carmen

Published

on

Garda de Mediu: Arderea frunzelor este interzisă din acest an! Amenzile pot ajunge la 20.000 de lei!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 26 ianuarie 2021 16:26

Arderea frunzelor este interzisă din acest an! Informația este confirmată în mod oficial de Garda de Mediu care, prin Comisariatul Județean Arad, transmite că persoanele care nu se supun Legii compostului, care intră în vigoare din 20 februarie, vor fi sancționate cu amenzi usturătoare.În urmă cu câteva zile, Agrointeligența – AGROINTEL.RO publica în premieră informația conform căreia arderea frunzelor și a resturilor vegetale devine contravenție odată cu intrarea în vigoare a Legii 181/2020, adică din 20 februarie. Informația a fost confirmată și oficial de inspetori de la Garda de Mediu.”Arderea frunzelor este interzisă din acest an, iar cei care încalcă noua legislație vor suporta amenzi care pot ajunge până la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice. Conform Legii 181/2020 privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, lege cunoscută ca Legea Compostului, frunzele și resturile vegetale trebuie colectate selectiv iar arderea acestora devine contravenție care se pedepsește cu amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice”, arată Garda de Mediu Arad care face trimitere la prevederile Legii 181/2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile.Prevederile legii fac ca arderea frunzelor și a altor resturi vegetale să devină o contravenție care se pedepsește prin lege cu amendă cu amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute în Legea compostului se fac de către personalul împuternicit din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Ivermectina, medicamentul de uz veterinar, eficient în tratarea Covid-19? Medicii spun clar că nu!

Stefanescu Carmen

Published

on

Ivermectina, medicamentul de uz veterinar, eficient în tratarea Covid-19? Medicii spun clar că nu!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Ramona Dascălu – 26 ianuarie 2021 16:03

Ivermectina, un medicament de uz veterinar, este cumpărat masiv pentru tratarea Covid-19! Ivermectina este un medicament folosit pentru animale și a devenit extrem de căutat în farmaciile veterinare după ce au apărut mai multe voci publice, chiar și un medic, care susțin că Ivermectina ar distruge virusul Covid-19. Medicii veterinari și umani din România avertizează însă că acest medicament este extrem de periculos pentru oameni, având chiar efecte cancerigene.  Medicul Ion Alexie din SUA a recomandat Ivermectina într-un caz gravVehicularea Ivermectinei ca posibil tratament cu eficiență la bolnavii cu coronavirus a început după ce un medic stabilit în SUA a declarat că administrează cu succes acest medicament. La recomandarea medicului român Ion Alexie, şeful secţiei de boli infecţioase al unui spital din Las Vegas, tratamentul cu Ivermectină ar fi fost administrat cântăreţului Mihai Budeanu (3 Sud Est) care s-a infectat cu SARS-COV-2 şi a fost internat în stare gravă, apoi s-a vindecat.Cântărețul de la 3 Sud Est, tratat cu Ivermectină?La insistenţele familiei sale, cântăreţul ar fi primit un tratament anti-COVID-19 cu Ivermectină (medicament antiparazitar) şi steroizi, tratament recomandat prin telefon de doctorul Ion Alexie, medic specialist infecţionist în Las Vegas şi prieten cu Mihai Budeanu. „Da, l-am tratat prin telefon. Chiar în ambulanţă i s-a dat Ivermectină. În protocol au existat şi steroizi”, a declarat medicul specialist de boli interne şi boli infecţioase, la Antena 3.Mihai Budeanu spune că a primit un tratament anti-COVID-19 recomandat de medicul român Ion Alexie, fără să specifice însă clar că i s-a administrat Ivermectină. „Am avut o perioadă în care era să plec din această lume. Am fost la limită. Respiram din ce în ce mai greu. Într-o zi dificilă, am chemat salvarea, m-a luat, m-a dus la Medgidia. A trebuit să ajung la o secţie de ATI urgent. Oxigenul scăzuse la un nivel undeva de 50%. Doctorii au spus că am scăpat printr-un miracol. Aveam şanse la viaţă undeva la 5%. Doctorul Ion Alexie mi-a furnizat protocolul de tratament folosit în Vegas, acela cu plasmă şi nişte medicamente; tratamentul clasic care se ia în acest caz. Am stat trei săptămâni la ATI, apoi am trecut pe Interne şi am mai stat puţin”, a povestit cântăreţul la Vorbeşte lumea, de la Pro TV.Stocurile cu Ivermectină, epuizate rapid în farmaciile veterinareRecuperarea lui Mihai Budeanu și declarațiile medicului român din SUA au stârnit un val de reacții în mediul online și au condus la epuizarea cutiilor de Ivermectină din farmaciile veterinare. ”A dispărut Ivermectina de pe piața din România fix când au venit medici din SUA sau Australia să explice că poate fi eficientă în tratarea și prevenirea COVID-19. Ba mai mult, a început campania de denigrare a medicamentului. Văd medici la unison care îi numesc tonți pe cei care au apelat la astfel de tratament și care spun că nu-și vor trata niciodată pacienții cu așa ceva. Suspect! (Așa țipa și OMS în legătură cu măștile, la început de pandemie, și uite acum care e principala măsură peste tot în lume…). Cu toate acestea, medicul Ion Alexie, medic infecționist în Las Vegas, spune că a tratat 50 de pacienți cu ivermectină și niciunul nu a ajuns la ATI, iar cei care aveau nevoie inițial de oxigen s-au refăcut parțial. Care-i interesul în toată această poveste?! De ce atâta ură față de un posibil tratament împotriva acestei nenorocite de boli?!”, a scris pe pagina sa oficială jurnalistul Dragoș Bistriceanu de la România TV.Medicii români dezmint informațiile privind efectele Ivermectinei contra coronavirusuluiMedicul veterinar Aurelian Ștefan dezminte toate informațiile din spațiul public care recomandă Ivermectina drept tratament pentru COVID-19.  ”Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID (…). În niciun caz medicii veterinari nu prescriu așa ceva, cred că este vorba de o isterie care arată cât de fragili suntem în față fake news. Nu cred că colegii mei vor ceda în față presiunilor oamenilor care se prezintă în spitale. Este de datoria noastră și un mesaj vechi cum că medicul veterinar salvează atât animalele, dar și omenirea. Noi suntem responsabili atât pentru animăluțe, cât și pentru sănătatea oamenilor”, a declarat medicul veterinar la Digi24.Medicii veterinari fac apel la oameni să nu mai epuizeze stocurile de ivermectină din farmaciile veterinareDe aceeași părere este și medicul veterinar Ovidiu Roșu, din Capitală, care îi roagă pe oameni să nu mai epuizeze stocurile Ivermectină din farmaciile veterinare. ”Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, că se-ntâmplă ca oamenii tot animale să fie, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!!! Medicul veterinar nu are voie să prescrie, să consulte, să sugereze, să orice oamenilor din punct de vedere medical! Voi oamenii aveți doctorii voștri și la ei trebuie să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac”.Acumularea ivermectinei în organismul uman are efecte cancerigeneDe asemenea, și medicul veterinar clujean Petru Antonio Mureșan susține că Ivermectina nu poate fi folosită de către oameni deorece ar avea chiar efecte cancerigene. ”Despre utilizarea ivermectinelor de uz veterinar, indiferent de formă de prezentare, în tratamentul Covid-19 nici nu poate fi vorba! Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci nu omoară virușii ( virusurile). În plus noi, medicii veterinari avem stabilite clar protocoale privind administrarea la animale. Acestea prevăd un timp de așteptare, de la administrarea Ivermectinei la animal până la consumul de produse, carne, lapte, ouă, de la animalul respectiv ( de obicei mai mari de 30 de zile) pentru că s-a constata că deși foarte bun ca antiparazitar, Ivermectina are efecte cancerigene prin acumularea în organism”, este de părere medicul veterinar.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.