Connect with us

Afaceri

Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi!

Stefanescu Carmen

Published

on

Doi bărbaţi au semănat canabis pe 6 hectare. Cultura depistată era în plină recoltă cu zilieri angajaţi!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Angelica Lefter – 25 septembrie 2020 18:38

Distribuie pe Facebook

O cultură ilegală de canabis a fost descoperită de autorități pe o suprafață de șase hectare. Plantele ajunse la maturitate erau în plină recoltare, lucrare agricolă efectuată cu ajutorul zilierilor. Cei doi bărbați care au înființat plantația dau acum socoteală pentru ”ferma” de la marginea comunei Morteni, din județul Dâmbovița.Cei doi ”agricultori” au crezut că nu îi va prinde nimeni, dar în urma unui raid, au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori.
Procurorii DIICOT Dâmboviţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Ilfov şi Prahova într-un dosar de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au scos din circuit 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, potrivit agerpres.ro.Foto: DIICOT
Oamenilor legii ajunși la fața locului nu le-a venit să creadă că cei doi bărbați de 52, respectiv 44 de ani, au cultivat cannabis pe o suprafață atât de mare.„În cursul lunii septembrie, plantaţia a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localităţii în care a fost înfiinţată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locaţii de pe raza judeţelor Ilfov şi Prahova”, precizează oamenii legii.În urma descinderilor au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde care a fost sigilată corespunzător.Foto: DIICOT
„Începând cu data de 21 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc. Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Ilfov, Prahova și în municipiul București, în localitățile Morteni, Afumați, Popești-Leordeni și Ștefești și au pus în executare 7 mandate de aducere. (…) Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză ar fi cultivat cânepă cu conținut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni, fără a deține o autorizație necesară în acest sens. Ulterior, masa vegetală obținută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumați. Plantația ar fi fost înființată în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. (…) Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, brigăzilor de combaterea a criminalității organizate din Ploiești și București, precum și al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Afaceri

AVANS APIA 2020: Veste bună de la APIA pentru fermierii care așteaptă banii din subvenții!

Stefanescu Carmen

Published

on

AVANS APIA 2020: Veste bună de la APIA pentru fermierii care așteaptă banii din subvenții!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 28 octombrie 2020 11:13

Distribuie pe Facebook

Veste bună de la APIA pentru fermierii care așteaptă în conturi avansul din subvențiile pe acest an! Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a anunțat că și fermierii care au avut controale în teren și au fost incluși în eșantionul pentru verificările clasice au început să fie autorizați la plata avansului din subvenții. Oficialul a mai menționat că APIA Central a trimis deja în teritoriu o listă și cu această categorie de fermieri care urmează să fie autorizați la plată!”Eu sper că nicio categorie de fermieri nu va avea foarte mult de așteptat. E cunoscut termenul de plată a avansului 16 octombrie până la data de 30 noiembrie, inclusiv. Este o perioadă de o lună și jumătate în care facem aceste plăți. Iată că astăzi dau o veste bună celor care au fost ținta selecției controlului în teren în Campania 2020”, a explicat șeful APIA Mureș pentru www.radiomures.ro.Acesta a mai completat că o parte dintre fermierii aflați la controlul clasic se regăsesc pe lista dosarelor care pot fi autorizate la plată de către funcționarii din teritoriu. !Deci practic astăzi am primit o listă de la APIA Central în care se regăsesc și o parte din acești fermieri. Vestea bună este că dacă știam sau se cunoștea faptul că cei selectați la control mai puțini intră dintre ei la plată, iată că astăzi deja avem o primă listă la nici 10 zile de la debutul campaniei de autorizare”, a mai spus Ovidiu Săvâșcă.Potrivit datelor APIA eeșantionul de control extras din baza de date conține un număr total de 56.493 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează:
– pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 12.427 fermieri;
– pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.988 fermieri;
– pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 4.078 fermieri.Suprafaţa totală controlată este de 1.576.877 ha, respectiv:
– pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 994.965 ha;
– pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 581.912 ha.Conform APIA, eșantionul de control aferent Campaniei 2020 este mai mic cu un număr de 13.771 de fermieri față de Campania 2019.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Încep controalele în fermele care au cerut ajutorul de 7.000 euro! Ce verifică inspectorii APIA!

Stefanescu Carmen

Published

on

Încep controalele în fermele care au cerut ajutorul de 7.000 euro! Ce verifică inspectorii APIA!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 28 octombrie 2020 07:04

Distribuie pe Facebook

Măsura 21, cea prin care fermierii beneficiază de o plată de maxim 7.000 de euro, intră într-o nouă etapă și se face încă un pas pentru ca suma de 150 milioane de euro să fie virată în conturile producătorilor agricoli care au depus cereri în intervalul 25 septembrie – 23 octombrie. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a încheiat campania pentru primirea cererilor pentru Măsura 21 și demarează controalele administrative și în teren pe un eșantion de 5 la sută din dosarele pentru care s-a cerut plata. Suma forfetară urmează să fie plătită până la 30 iunie 2021, pe baza unei cereri de sprijin aprobată de autoritatea competentă până la 31 decembrie 2020.În Ghidul Măsurii 21 „Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19″ se menționează că pentru stabilirea sumelor cuvenite, APIA efectuează controale administrative şi la faţa locului.  În cazul în care fermierul, care a depus cerere de solicitare sprijin temporar cu caracter excepțional, a fost selectat pentru controlul la fața locului și nu permite efectuarea controlului, cererea de solicitare a sprijinului temporar cu caracter excepțional va fi respinsă de la plată conform art. 59 alin. (7) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, cu modificări şi completări ulterioare.Sprijinul pleacă de la minim 500 euro/fermă și ajunge la 7.000 euro/fermă!Ce verifică inspectorii APIAAceeași sursă mai arată că în cadrul controlului la fața locului reprezentanții autorității competente vor verifica:Pentru sectorul bovine și ovine/caprine:
Animalele care fac obiectul cererii de solicitare (sexul, pașaportul, crotaliile);
Existența registrului individual al exploatației (RIE);
Exactitatea înregistrărilor în RIE pentru perioada: 01.07.2020- data efectuării controlului ;
Documentele care au stat la baza înregistrărilor în RIE aferente perioadei 01.07.2020 – data efectuării controlului (formulare de mișcare, formulare de identificare, etc);
Corespondența dintre înregistrările din RNE conform registrului exploatației extras din RNE în ziua/preziua controlului și efectivul de animale prezent la controlul la fața locului.

Pentru sectorul legume-fructe și cartofi:
suprafața aferentă culturii de legume, fructe în spații protejate; legume cultivate în câmp, fructe și cartofi pentru care se solicită sprijin;

Se poate cere restituirea banilor În cazul nerespectării de către solicitanți a condițiilor de acordare a Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19, aceștia sunt obligați la restituirea contravalorii sprijinului financiar, la care se adaugă dobânzi și penalități de întârziere de la data încasării sprijinului, conform prevederilor Legii nr. 207/2015 privind codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.Cererea de solicitare sprijin temporar cu caracter excepțional este respinsă de la plată în următoarele situații:
Cererea este depusă în afara termenului legal;
Nu au fost atașate la cerere toate documentele generale și specifice;
Beneficiarul a refuzat controlul la fața locului;
În urma controlului administrativ și/sau la fața locului rezultă că beneficiarul nu se încadrează în limitele minime/maxime menționate în document.

Plăţi necuvenite şi sancţiuni administrative pot fi aplicate dacă se constată că un beneficiar nu îndeplineşte criteriile de eligibilitate sau nu respectă angajamentele sau alte obligaţii legate de condiţiile pentru acordarea ajutorului sau sprijinului prevăzute de legislaţia agricolă sectorială, plata aferentă ajutorului nu se efectuează sau acesta se retrage în întregime sau parţial şi, după caz, drepturile la plată aferente menţionate la articolul 21 din Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 cu modificările și completările ulterioare, nu se alocă sau se retrag.Dacă se constată plățile necuvenite beneficiarul rambursează suma respectivă împreună cu dobânda aferentă acesteia, dacă este cazul. Dobânzile se calculează pentru perioada cuprinsă între termenul limită de plată pentru beneficiar, termen care este indicat în ordinul de recuperare şi care nu poate depăşi 60 de zile, şi data rambursării sau a deducerii.Obligaţia de rambursare nu se aplică dacă plata a fost efectuată ca urmare a unei erori a autorităţii competente sau a unei alte autorităţi şi dacă eroarea nu ar fi putut fi depistată în mod rezonabil de beneficiar. În cazul în care eroarea este legată de date faptice pertinente pentru calculul plăţii în cauză, primul paragraf se aplică numai dacă decizia de recuperare nu a fost comunicată în termen de 12 luni de la efectuarea plăţii.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Un cioban de numai 22 de ani s-a spânzurat chiar la stâna de oi!

Stefanescu Carmen

Published

on

Fiul unui primar, arestat! A mutilat și sechestrat un copil la o stână de oi!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 28 octombrie 2020 06:58

Foto: www.brasovtv.com
Distribuie pe Facebook

Gest extrem făcut de un tânăr cioban, care a marcat o întreagă comunitate din județul Maramureș. Un cioban în vârstă de 22 de ani s-a spânzurat chiar la stâna de oi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş, Romeo Tămăşan.”Poliţiştii au fost sesizaţi prin serviciul de urgență 112 despre faptul că în locul numit ”La Bortă”, de pe raza comunei Ieud, a fost găsit un tânăr decedat. Corpul persoanei decedate, de 22 de ani, a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Romeo Tămăşan, potrivit www.romaniatv.net.El a adăugat că, până în prezent, nu există suspiciuni cu privire la decesul tânărului.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.