Connect with us

Furaje Seminte si Ingrasaminte

EVOLUS – cel mai popular fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă!

Petroniu Gabriela

Published

on

EVOLUS - cel mai popular fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 28 octombrie 2020 16:08

Distribuie pe Facebook

În momentul în care sunt condiții de infestare cu făinare și agentul patogen se instalează, pagubele înregistrate pot atinge 25-30% şi pot fi mult mai însemnate la culturile de orz, deoarece zona afectată poate ajunge să acopere întreg aparatul foliar. Atacul instalat în toamnă afectează plantele de grâu și orz prin scăderea rezistenței plantelor la ger.La atacul timpuriu, boala conduce la pierderea frunzelor, iar înfrățirea și dezvoltarea rădăcinilor sunt afectate. Atacul întârziat împiedică procesul de asimilație al plantelor, astfel încât numărul boabelor pe spic și MMB-ul se reduc.Pentru siguranţa producţiei şi o protecţie îndelungată a culturilor de cereale, Corteva vă recomandă produsul EVOLUS®, un fungicid inovator ce conţine trei substanţe active (proquinazid, tebuconazol și procloraz).Cum acționează cele trei substanțe active• Proquinazid – o moleculă chimică din grupa quinazolinelor cu efect preventiv și curativ. Acţiune de lungă durată și reziduală specifică împotriva făinării prin inhibarea germinării sporilor și formării apresorilor stimulând mecanismele proprii de apărare ale plantei. Acţiunea în stare de vapori creează o zonă de protecţie în jurul plantei (halou) ajungând și în zonele limitrofe netratate. Nu induce rezistența încrucișată cu fungicidele pe bază de triazoli, morfoline sau strobilurine.• Tebuconazol – substanţă activă din grupa triazolilor, are efect preventiv, curativ și eradicant asupra unui spectru larg de patogeni. Acţionează sistemic fiind absorbit rapid de plantă, se translocă acropetal și blochează răspândirea patogenilor în plantă. Prin acțiunea specifică inhibă dezvoltarea unui spectru larg de patogeni și în mod deosebit pe Fusarium spp.• Procloraz – acţionează sistemic fiind absorbit rapid și translocat acropetal prin xilem în toate părţile verzi ale plantei, are acțiune preventivă și eradicantă. Substanța activă inhibă biosinteza.EVOLUS® garantează o eficacitate foarte bună împotriva bolilor din culturile de cereale păioase (în special asupra făinării, chiar şi în faza latentă a acesteia), fapt ce asigură o protecţie deosebită încă de la început. Produsul EVOLUS® se poate aplica intr-un singur tratament pe sezon, în funcţie de presiunea de infecţie, preferabil preventiv sau la apariţia primelor simptome.La grâu se va aplica de la începutul atacului bolilor şi până la sfârşitul înfloritului, iar la orz până la înspicat. Produsul se poate aplica și ca al treilea tratament în tehnologia de combatere a patogenului Fusarium.Dintre avantajele produsului EVOLUS® enumerăm:
Cel mai performant fungicid sistemic pentru primul tratament – T1;
Proquinazid – molecula Nr. 1 în combaterea făinării la păioase;
Acțiune preventivă, curativă și eradicantă;
Protecție de lungă durată, 6-8 săptămâni;
Protejează frunzele netratate și nou formate datorită acțiunii sistemice și în stare de vapori;
Combatere excelentă a făinării;
Sinergismul substanței active asigură combaterea eficientă și a fuzariozei;
Flexibil în aplicare, poate fi aplicat pe toată perioada de vegetație.

Ana Maria Pascariu, Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides
Corteva Agriscience Romania & Moldova

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Furaje Seminte si Ingrasaminte

AZOGrow – îngrășăminte Azomureș de tip NPK pentru fertilizare fazială!

Petroniu Gabriela

Published

on

AZOGrow – îngrășăminte Azomureș de tip NPK pentru fertilizare fazială!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 27 noiembrie 2020 11:31

Dacă ținem cont de schimbările climatice semnificative din ultimii ani, care se pare că se vor manifesta și în viitor, nu se mai poate concepe o producție agricolă mare și de bună calitate fără un aport echilibrat de fosfor (P) și potasiu (K), dar și de alte elemente nutritive (Ca, Mg, S, B și Zn), raportat la nivelul aprovizionării cu azot (N). Nu mai este suficient să luăm în considerare echilibrul global al fertilizării pe întreaga perioadă de vegetație, așadar aportul echilibrat de elemente nutritive trebuie asigurat în permanență, corespunzător fenofazei în care se găsesc plantele cultivate.Din cauza secetei prelungite, cea mai severă din ultimul secol după părerea specialiștilor, în anul 2020 s-au obținut recolte slabe și foarte slabe în majoritatea regiunilor țării și mulți fermieri au ales să execute semănarea culturilor de toamnă fără fertilizare de bază sau cu fertilizare mult redusă față de un an normal. A devenit așadar o necesitate să se apeleze la aplicarea de îngrășăminte minerale complexe, respectiv complexe îmbogățite, pentru realizarea fertilizării faziale la culturile de toamnă, în special prima fazială la ieșirea din iarnă.Pentru a veni în ajutorul fermierilor în campania de primăvară, Azomureș propune o nouă categorie de îngrășăminte complexe cu conținut ridicat de azot, destinate fertilizării faziale – unele dintre ele deja existente în portofoliul companiei, altele în curs de dezvoltare și testare de ceva timp. Noua categorie poartă denumirea de AZOGrow deoarece fertilizarea pe care aceste sortimente o oferă susține creșterea și dezvoltarea plantelor, contribuind în același timp și la obținerea unor producții superioare calitativ și cantitativ. Dovadă sunt rezultatele foarte bune de la loturile demonstrative unde s-au folosit aceste produse ca soluție pentru fertilizarea fazială.Formulele comerciale ale sortimentelor AZOGrow sunt următoarele:AZOGrow+NPK 23:5:5+4CaO+1,3MgO+10SO3
NPK 23:9:9+1,5CaO+1MgO+0,05B+0,05ZnAZOGrowNPK 20:10:10
NPK 25:5:10
NPK 27:13,5:0În fiecare granulă a îngrășămintelor complexe de la Azomureș elementele nutritive sunt distribuite omogen. Solubilizarea lor în ritm similar determină efectul de complementaritate, fiecare element susținând și favorizând valorificarea celorlalte.  Prin administrarea concomitentă a elementelor nutritive, fertilizarea minerală echilibrată asigură substanțele indispensabile pentru nutriția imediată al plantelor. Elementele nutritive sunt prelevabile prin absorbție directă fără să fie necesară transformarea lor în sol. Pe lângă acest avantaj evident, au și o contribuție decisivă la nutriția microflorei din sol și implicit la menținerea echilibrului biologic al acesteia.Sortimentele AZOGrow aplicate în cantități corespunzătoare și în condițiile potrivite se pretează pentru completare fazială la toate culturile agricole asigurând asimilarea precisă și echilibrată a nutrienților de către plante.Echipa de specialiști agronomi ai Azomureș recomandă aplicarea acestor sortimente în special ca fertilizare fazială după repornirea vegetației la ieșirea din iarnă, dar și pe culturile de primăvară, tot ca fertilizare fazială în perioada incipientă a dezvoltării plantelor.Pentru mai multe detalii despre AZOGrow și disponibilitatea noilor produse în perioada următoare, fermierii se pot adresa distribuitorilor Azomureș din toată țara.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Furaje Seminte si Ingrasaminte

Agricultura de precizie – noua normă în Corteva! Andreas Huber: ”Tehnologia digitală asigură recolte stabile și reduce emisiile”

Petroniu Gabriela

Published

on

Agricultura de precizie – noua normă în Corteva! Andreas Huber: ”Tehnologia digitală asigură recolte stabile și reduce emisiile”
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 24 noiembrie 2020 06:52

Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, în timpul webinar-ului “Eficiența și sustenabilitatea bazate pe date în agricultura de precizie”, organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în data de 11 noiembrie. Potrivit unui comunicat al companiei Corteva Agriscience remis luni 23 noiembrie, către Agrointeligența-AGROINTEL.RO, Andreas Huber a evidențiat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor.”Tehnologia digitală este esențială pentru a asigura creșterea producției globale de hrană fără a extinde suprafața arabilă în zona rezervațiilor naturale. Din ce în ce mai mulți fermieri folosesc tehnologia de precizie pentru a-și optimiza operațiunile agricole, și totuși mai există încă percepția că această tehnologie este doar în beneficiul fermelor mari. Agricultura de precizie maximizează potențialul de producție al culturilor cu o cantitate exactă de input-uri agricole – a declarat Andreas Huber. “Aceasta asigură recolte stabile și reduce emisiile nedorite de pe terenul agricol”,  a declarat Andreas Huber.„Pe lânga beneficiul material direct al unor măsuri mai exacte de protecție a culturii și o fertilizare mai precisă, există si avantajul unei economii importante de timp și de muncă, obținute prin intermediul monitorizării culturilor de la distanță”, a mai spus Huber.Tehnologia de Precizie, esențială în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de pe terenurile agricoleTehnologia de Precizie va juca, de asemenea, un rol important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră de pe terenurile agricole. â „Corteva are câteva proiecte – pilot pentru a cuantifica balanța de CO2 a fermelor prin intermediul aplicației Granular de management al fermei. Mai mulți fermieri din SUA au putut vinde deja credite de carbon pe o piață de CO2, pe baza balanței negative de CO2 a exploatației agricole, calculate prin acest sistem”, a comentat Huber.El a adăugat că este imperativ să avansăm această tehnologie, pentru a face față provocărilor globale precum emisiile de gaze cu efect de seră, calitatea apei și pierderea biodiversității. „Dacă producțiile globale ar fi înghețat la nivelurile din anul 1992, ar fi fost necesar mai mult teren pentru a satisface cererea tot mai mare de alimente. Dacă din 1992 până acum nu ar fi existat progresul tehnic, am avea nevoie de teren suplimentar pentru a  produce cantitatea de grâu pe care o consumăm astăzi. Tehnologia ne-a ajutat să evităm extinderea  către rezervațiile naturale – și vom avea nevoie de încă un alt pas pentru a schimba productivitatea agricolă în anii care urmează”, a precizat oficialul Corteva.Anul acesta, Corteva Agriscience a anunțat Obiectivele de Sustenabilitate pentru 2030 privind creșterea rezilienței agricole. În următorii 10 ani, compania va furniza instrumente și cursuri de instruire  fermierilor, pentru a-i ajuta să-și sporească stabilitatea producțiilor, să-și optimizeze input-urile și să-și îmbunătățească rezistența la fenomenele climatice. Sunt, de asemenea, incluse angajamente privind sănătatea solului, administrarea apei și biodiversitatea. Obiectivele Corteva vor susține și proteja salariații și oamenii din întregul sistem de producere a hranei și comunitatea agricolă în general. În cadrul operațiunilor sale, compania se angajează să inoveze în mod sustenabil, să stabilească o strategie privind schimbările climatice, să utilizeze ambalaje durabile și să-și mărească eforturile de a promova locuri de muncă sustenabile.Despre Corteva AgriscienceCorteva Agriscience este o companie globală, destinată integral agriculturii, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019, anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro.Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube. TM ®SM Mărci comerciale ale Corteva Agriscience și ale companiilor lor afiliate. © 2020 Corteva.Contact Media
József Máté, Corporate Communications Leader, EuropeTel: +41 22 775 36 70, Mob: +41 79 597 2709, jozsef.mate@corteva.comMaria Cîrja
Marketing Manager Romania& Rep. Moldova
Tel: +40 746 228 902
maria.cirja@corteva.com

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Furaje Seminte si Ingrasaminte

NUTRISPOR FNC – furnizor de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă!

Petroniu Gabriela

Published

on

NUTRISPOR  FNC - furnizor de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 23 noiembrie 2020 21:38

Fabrica de furaje combinate și concentrate NUTRISPOR (FNC), o investiție nouă a grupului Holleman, din localitatea Frăsinet, județul Teleorman, a fost construită din nevoia de prelucrare a propriilor materii prime rezultate din ferma vegetală din aceeași localitate. Fabrica va acoperi nevoile fermierilor mici și mijlocii din Teleorman și județele învecinate și beneficiază de experiența celor mai buni nutriționiști și doctori veterinari din România.Tehnologia folosită este germană și oferă o precizie deosebită de extragere, cântărire automată, granulare și împachetare. Toate ingredientele sunt controlate, din producția proprie și de la cei mai buni furnizori de premixuri și alte ingrediente. FNC-ul dispune de propria recepție și de cinci celule exterioare de depozitare a principalelor materii prime: șrot de soia, șrot de floarea soarelui, porumb, grâu și orz.Rețetele obținute dau garanția că ingredientele și conținutul de nutrient de pe etichetă reflectă întocmai conținutul din saci. Ieșim pe piață cu prețuri onorabile și asigurăm vânzări la magazinele proprii și prin distribuitori autorizați, iar plățile se pot face prin orice modalitate. Avem și prezență online, pe linie de vânzări a produselor proprii de la FNC, precum și alte produse pentru animale de companie.Produsele (furaje combinate sau CPMV) sunt destinate creșterii animalelor domestice de fermă, cum ar fi puii, curcanii sau porcii.Mai multe informații despre produsele FNC, prețuri, comenzi, sunt disponibile pe magazinul nostru online: www.nutrispor.ro.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.