Connect with us

Politic

Mesaj disperat către Primărie: Solicit de urgență eliberarea adeverinței APIA pe toată suprafața din Registrul agricol!

Matei Dorin

Published

on

DAȚI AJUTOARELE URGENT CĂ  DISPAR FERMELE! FERMIERII ROMÂNI S-AU SĂTURAT DE PROMISIUNI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Problemele fermierilor cu primăriile sunt departe de a fi rezolvate. Un fermier a transmis către Agroinfo o scrisoare adresată Primăriei Tauț, județul Arad, cu rugămintea de a o publica. Potrivit celor scrise de fermier, primăria refuză să-i elibereze adeverința APIA pentru toată suprafața agricolă lucrată, 157,23 de hectare. Anul acesta in urma cererii, am primit adeverință pe suprafața de 9,98 ha, ne spune supărat fermierul.

Către Primăria com. Taut
 
Domnule Primar,
Prin prezenta in baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii de interes public solicit sa-mi eliberaţi DE URGENTA Adeverinta APIA pe anul 2021 cu TOATĂ suprafata DE 157,23 ha detinuta in calitate de proprietar atat tabular cat si extratabular inscrisa in Registrul Agricol precum ati eliberat-o in anii 2019 si 2020.
Documentele necesare le-am depus anual incepand din 2015 cand am cumparat prima suprafata de teren in com. Taut.
Le mai depun inca o data in format .pdf  22,3 MB; 337 de pagini Procurile speciale, Contractele de comodat expres cerute de Primaria Taut (consider ca nu sunt necesare) si anexele aferente.
Rog sa va autosesizati, eu personal am sesizat Ministerul Agriculturii, Prefectura Arad, MAI Bucureşti si Presă naţională şi locală, pentru că în Primăria Tăuţ se întâmplă acte ilegale.
Solicit DE URGENTA eliberarea Adeverintei APIA pe toata suprafata de 157,23 ha cumpărată şi utilizată de subsemnatul Badoiu George Vichente.
Prin refuzul Primăriei de a elibera Adeverinta APIA pe toata suprafata detinuta se comite un ABUZ DIN PARTEA PRIMĂRIEI TAUT aducandu-mi prejudicii atât materiale, cât şi morale.
Vă SOLICIT să-mi eliberaţi ADEVERINTA APIA pe aceeasi suprafaţă utilizată in 2019 şi 2020, trecută în Registrul Agricol si pe care o utilizez si in prezent
Solicit să-mi trimiteti numărul de înregistrare a petiţiei pe email.
 
Cu stimă,
Bădoiu George
“Vă rog sa ma ajutati sa primesc adeverința APIA pe toată suprafața de  157,23 ha, pe care sunt proprietar atât tabular, cât și extratabular, pe care o lucrez, care este înscrisă în registrul agricol și care sunt obligat să o declar la APIA”, scrie fermierul în mesajul trimis către Agroinfo.
Fermierul ne-a transmis și copiile adeverințelor APIA eliberate de Primăria Tauț în anul 2019 și-n acest an 2021. În anul 2019, fermieru a primit de la primărie adeverința APIA pentru suprafața de 157,23 ha, iar anul acesta, în 2021, doar pentru suprafața de 9,98 ha.
Adeverința APIA 2019

Adeverința APIA 2021

Primăria Tauț, contactată de Agroinfo, ne-a comunicat că va verifica în Registrul agricol informațiile legate de suprafața exploatată de fermierul George Bădoiu și va trimite punctual către Agroinfo explicațiile și rezolvarea situației.Source link

Politic

Gheorghe Neață, Asociația Dacia Hunedoara: Din supra-rasa Țurcană, noi rase de ovine la omologare!

Matei Dorin

Published

on

oi-breze_b
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

“Până-n finalul anului viitor de control oficial al performanțelor, care va fi la sfârșitul lunii iulie, august, să reușim să evaluăm și să omologăm populațiile de Brează, Bălă, Bucălaie și Oacheșa, astfel încât din rasa Țurcană, adică supra-rasa Țurcană să vină acasă la ea cu cele patru rase pe care le-am spus și să îmbunătățim astfel procentul de biodoversitate al țării noastre cu aceste rase. Ăsta este visul nostru și aici s-a discutat foarte clar cu toți specialiștii care răspund pe fiecare sub-populație în parte”, a declarat Gheorghe Neață, director general Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, la Agro TV.
Legat de ameliorarea rasei, Neață a spus că s-ar putea să crească taxele pentru oierii care au animalele înscrise în controlul oficial al performanțelor, COP, și-n registrul genealogic al rasei, din cauza reducerii sumei acordat ca ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.

“Când oamenilor le ceri să intervină financiar într-o activitate, normal că pare oarecum bizară și neavenită (cererea n.r.), se cuvine ca totul să fie planificat și oferit de stat. Noi am discutat în perspectivă, nu să mergem acum direct să percepem taxe pentru aceste activități însă dacă nu vor ajunge banii ca să dezvoltăm programele de soft, programele de susținere financiară a celor care execută aceste lucrări, atunci o să fie nevoie să crească taxa pe care o dau crescătorii, cu 50 de bani, un leu pe cap de animal ca să putem să susținem. Nu este nicio problemă, oamenii care înțeleg lucrurile astea o să discute cu noi și o să fim siguri, în accepțiunea lor, ca să continue programele”, a mai spus Gheorghe Neață.
Acesta a adăugat că un milion de capete de ovine sunt înscrise în registrul genealogic al rasei Țurcană, deținut de Asociația Dacia Hunedoara.Source link

Continue Reading

Politic

Comunicat APIA de astăzi: Start plată ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Matei Dorin

Published

on

DIN 1 OCTOMBRIE! ACTE NECESARE AJUTOR APIA PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, astfel:
⦁ diferențele aferente serviciilor prestate pentru lunile noiembrie și decembrie 2020, pentru specia taurine în sumă de 3.837.011,97 lei, pentru un număr de 63 solicitanți;
⦁ cererile de plată aferente serviciilor prestate pentru lunile ianuarie – martie și trimestrul I 2021, în sumă de 19.784.935,41 lei, pentru un număr de 143 solicitanți.

Suma totală autorizată la plată este de 23.621.947,38 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 206 solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.Source link

Continue Reading

Politic

Decizie UE plata subvențiilor APIA ale fermierilor!

Matei Dorin

Published

on

CERERI SUBVENȚII APIA! DECIZIE ASTĂZI COMISIA EUROPEANĂ!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

“În conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1306/2013, pot fi finanțate numai cheltuielile agricole efectuate fără încălcarea dreptului Uniunii.
Verificările efectuate, rezultatele discuțiilor bilaterale și procedurile de conciliere au demonstrat că o parte dintre cheltuielile declarate de statele membre nu îndeplinesc această cerință și, prin urmare, nu pot fi finanțate din FEGA și FEADR.
Trebuie indicate cuantumurile care nu sunt recunoscute ca imputabile FEGA și FEADR. Cuantumurile respective nu se referă la cheltuieli efectuate cu mai mult de 24 de luni înainte de notificarea scrisă privind rezultatele verificărilor, adresată de Comisie statelor membre.
Decizia se adresează Republicii Cehe, Regatului Danemarcei, Republicii Federale Germania, Irlandei, Republicii Elene, Regatului Spaniei, Republicii Franceze, Republicii Italiene, Marelui Ducat al Luxemburgului, Ungariei, Republicii Austria, Republicii Polone, Republicii Portugheze, României și Regatului Suediei”, precizează textul Deciziei UE.

Conform anexei documentului, propunerea de rambursare către România, suma de 7 520 578,32 euro, pentru anul de plată 2018, include reduceri din cauza nerespectării termenelor de plată, a depășirii plafoanelor și a taxelor.
Reducerile și sancțiunile administrative (cartonaș galben), -278 144,56 euro, iar sancțiuni administrative (înverzire), -244 836,94 euro. În total, pentru anul 2018, România primește mai puțin cu 522 981,50 euro.Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.