Connect with us

Politic

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

Matei Dorin

Published

on

SUBVENȚII PENTRU CARE APIA URMEAZĂ SĂ STABILEASCĂ VALOAREA PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Legat de arhitectura verde, de eco-scheme, România reiterează că statele membre ar trebui să aibă flexibilitatea de a decide în funcţie de nevoile specifice. Am prefera să nu existe o alocare distinctă pentru eco-scheme. Oricum 20% din plăţile directe pentru eco-scheme este prea mult. Considerăm că nu trebuie să se introducă un procentaj obligatoriu pentru statele membre ale căror plăţi directe sunt sub 90% din plata medie europeană, a declarat Adrian Oros, luni, la Consiliul Agrifish, unde a prezentat poziţia României privind Planurile Strategice ale noii Politici Agricole Comune (PAC).
În ceea ce priveşte condiţionalităţile, Oros a precizat că România este de acord cu exceptarea fermelor mici de la obligaţia GAEC 8 (nu este permisă arderea vegetaţiei pajiştilor permanente, n.r.). Am prefera 10 hectare pentru evitarea sarcinilor administrative mari pentru gestionare şi control. Suntem de acord cu exceptarea de la cerinţa privind suprafaţa minimă din terenul arabil dedicată elementelor neproductive ori culturilor fixatoare de azot în mod deosebit a fermelor mici. România susţine scutirea fermelor mici de la aplicarea condiţionalităţii,  a mai spus Oros.
Într-o postare pe Facebook, şeful de la Agricultură a subliniat că planurile strategice ale României în noua PAC trebuie să ofere predictibilitate şi sustenabilitate pentru fermieri, dar şi rezonabilitate, adică să fie “uşor de înţeles şi aplicat, fără poveri administrative suplimentare”.
“Nu suntem de acord cu stabilirea unui procent obligatoriu pentru eco-scheme. Susţinem exceptarea fermelor mici de la aplicarea condiţionalităţii şi aplicarea facultativă a disciplinei financiare pentru fermele care primesc sub 2.000 euro plăţi directe. Nu suntem de acord cu modalitatea în care a fost stabilită alocarea financiară pentru plăţile directe, deoarece s-a stabilit în baza suprafeţei anului de referinţă 2016. Susţinem o plată redistributivă de minimum 10% pentru susţinerea şi consolidarea fermelor de familie şi o plafonare voluntară. Susţinem alocarea a minim 15% pentru sprijinul cuplat şi menţinerea ANT în proporţie de 50% pentru toată perioada de programare”, se arată în postarea de luni seara a ministrului agriculturii.
Astăzi, 20 octombrie 2020, în ședința plenară a Parlamentului European, în cadrul căreia s-au dezbătut dosarele PAC, comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski  a spus că eco-schemele sunt susținute puternic de Comisia Europeană.
Dacă le permitem agricultorilor să își respecte obligațiile de biodiversitate prin faptul că nu folosesc pesticide pe 50% din terenurile lor, ar fi un pas important. Eco-schemele vor fi un stimulent pentru agricultori. Comisia sprijină cu putere aceste eco-scheme și salută amendamentele. Orice flexibilitate trebuie să fie compatibilă cu ambițiile noastre legate de mediu. Statele membre trebuie să poată stabili eco-schemele cele mai potrivite pentru agricultorii lor. Trebuie să fim serioși în legătură cu noile ambiții ecologice, a spus înalt oficialul Comisiei Europene.
Statele membre UE şi eurodeputaţii ar trebui să ajungă la un acord, până la începutul lui 2021, asupra regulilor care se vor aplica începând de la 1 ianuarie 2023.
CITEȘTE ȘI: ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!Source link

Politic

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

Matei Dorin

Published

on

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Suma totală plătită către consiliile judeţene şi/sau consiliile locale ale municipiilor, oraşelor, comunelor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti, după caz, este de 33.979.333,95 lei, astfel:
– 10.123.784,35 lei pentru distribuția de fructe și legume și 408.800,85 lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
– 23.197.801,67 lei pentru distribuția lapte de consum și produse lactate și 248.947,08 lei pentru derularea măsurilor educative aferente.
Plățile aferente acestei Măsuri sunt finanțate integral din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Menționăm, că pentru anul şcolar 2019 – 2020 cursul de schimb valutar aplicabil la calculul ajutorului financiar este de 4,6635 lei/euro, curs comunicat de Banca Centrală Europeană în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Comunicări şi Informări 2019/C 1/06, din 03.01.2019 pentru data de 31 decembrie 2018.Source link

Continue Reading

Politic

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

Matei Dorin

Published

on

ULTIMA ORĂ! DE CE SCADE SUBVENȚIA DE 3.000 EURO/HA LA USTUROI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Potrivit proiectului de Ordin, schema de ajutor de stat se aplică până la data finalizării perioadei de programare 2014-2020, care include și perioada de tranziție aplicabilă pentru PNDR 2014-2020. Prin excepție, pentru beneficiarii selectați în cadrul sesiunilor de depunere a cererilor de sprijin 1,2 și 3, lucrările de înființare a plantațiilor forestiere se vor realiza într-un termen maxim de 3 ani de la data semnării angajamentului.
Valoarea totală estimată a ajutorului de stat, care va fi acordat în cadrul schemei, angajată pe durata de aplicare a acesteia este de 227.214.703,33 lei, ecchivalentul a 46.786.653,35 euro.Source link

Continue Reading

Politic

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Matei Dorin

Published

on

SUBVENȚII APIA ȘI PLĂȚI COMPENSATORII! PROGRAMUL PNL pentru AGRICULTURĂ!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

Ministrul Adrian Oros a spus că în urma rectificării, bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 1,2 miliarde de lei. Suma ne permite să achităm subvențiile fermierilor, să finalizăm plata avansului. Până la această dată, 96% din fermieri au primit avansul la subvenții, 750.000 de fermieri, iar suma autorizată la plată este de 1,370 miliarde euro, cu 100 milioane euro mai mult față de anul trecut. O să finalizăm despăgubirile pentru secetă și să avem cheltuieli pentru plata subvenției la motorină, a anunțat ministrul agriculturii.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor avansul la subvențiile aferente anului de cerere 2020 până la data de 30 noiembrie 2020, iar din 2 decembrie va începe plata finală, APIA le va achita fermierilor diferența dintre avansul de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii și cuantumul stabilit pentru aceste subvenții, pentru anul 2020.
Vă reamintim cuantumul pentru plata avansului APIA 2020:Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.