Connect with us

Politic

OROS: MII DE HECTARE DE PĂȘUNE PE CARE UNII IAU SUBVENȚII SE DISTRUG, IAR OIERII CU TRADIȚIE NU AU ACCES LA ACESTEA!

Matei Dorin

Published

on

MINISTRUL OROS, LUAT LA ÎNTREBĂRI DE OIERI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

PĂȘUNEA, NECAZUL CRESCĂTORULUI ROMÂN DE ANIMALE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a spus că mii de hectare de pășune alpină, și nu numai, pe care unii iau subvențiile APIA se distrug, iar oierii cu tradiție nu au acces la aceste pășuni. Pășunea este una dintre problemele cele mai mari ale crescătorilor de animale din România. Subvențiile atractive, substanțiale, pentru aceste suprafețe au atras atenția băieților deștepți care au și pus mâna pe mii de hectare, unii dintre ei fără să aibă picior de animal.

STOP SAMSARILOR! STOP VÂNĂTORILOR DE SUBVENȚII. În ultimii ani, PSD a încurajat samsarii și vânătorii de subvenții în detrimentul țăranilor și fermierilor cinstiți.
Mii de hectare de pașuni alpine (pe care unii iau subvenții) se distrug, iar oierii cu tradiție nu au acces la acestea.
Am reușit să negociem la Comisia europeană acordarea Sprijinului Cuplat pentru sectoarele aflate în dificultate și al Ajutorului Național Tranzitoriu și în perioada 2021-2027.
Am reușit să modificăm anul de referință astfel încât crescătorii să primească subvenții pentru animalele reale. Am schimbat procedurile astfel încât vom elimina toate posibilitațile de deturnare a subvențiilor, a scris ministrul Adrian Oros, pe pagina sa oficială Facebook.
România are 4,8 milioane ha de pășuni și fânețe, cât Olanda, Elveția și Belgia la un loc. Avem o suprafața atât de mare de pășuni încât încap trei țări în ea, dar fermierii români nu au unde să-și pășuneze animalele, iar încărcătura de animale pe pășune e mult mai mică decât în țări ca Belgia sau Olanda, unde abia sunt câteva petece de pășune.Source link

Politic

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!

Matei Dorin

Published

on

MESAJ APIA DE ASTĂZI: PLĂȚI FĂCUTE CĂTRE FERMIERI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Suma totală plătită către consiliile judeţene şi/sau consiliile locale ale municipiilor, oraşelor, comunelor sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti, după caz, este de 33.979.333,95 lei, astfel:
– 10.123.784,35 lei pentru distribuția de fructe și legume și 408.800,85 lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
– 23.197.801,67 lei pentru distribuția lapte de consum și produse lactate și 248.947,08 lei pentru derularea măsurilor educative aferente.
Plățile aferente acestei Măsuri sunt finanțate integral din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Menționăm, că pentru anul şcolar 2019 – 2020 cursul de schimb valutar aplicabil la calculul ajutorului financiar este de 4,6635 lei/euro, curs comunicat de Banca Centrală Europeană în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Comunicări şi Informări 2019/C 1/06, din 03.01.2019 pentru data de 31 decembrie 2018.Source link

Continue Reading

Politic

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! MODIFICĂRI LA O SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

Matei Dorin

Published

on

ULTIMA ORĂ! DE CE SCADE SUBVENȚIA DE 3.000 EURO/HA LA USTUROI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Potrivit proiectului de Ordin, schema de ajutor de stat se aplică până la data finalizării perioadei de programare 2014-2020, care include și perioada de tranziție aplicabilă pentru PNDR 2014-2020. Prin excepție, pentru beneficiarii selectați în cadrul sesiunilor de depunere a cererilor de sprijin 1,2 și 3, lucrările de înființare a plantațiilor forestiere se vor realiza într-un termen maxim de 3 ani de la data semnării angajamentului.
Valoarea totală estimată a ajutorului de stat, care va fi acordat în cadrul schemei, angajată pe durata de aplicare a acesteia este de 227.214.703,33 lei, ecchivalentul a 46.786.653,35 euro.Source link

Continue Reading

Politic

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Matei Dorin

Published

on

SUBVENȚII APIA ȘI PLĂȚI COMPENSATORII! PROGRAMUL PNL pentru AGRICULTURĂ!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

Ministrul Adrian Oros a spus că în urma rectificării, bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu 1,2 miliarde de lei. Suma ne permite să achităm subvențiile fermierilor, să finalizăm plata avansului. Până la această dată, 96% din fermieri au primit avansul la subvenții, 750.000 de fermieri, iar suma autorizată la plată este de 1,370 miliarde euro, cu 100 milioane euro mai mult față de anul trecut. O să finalizăm despăgubirile pentru secetă și să avem cheltuieli pentru plata subvenției la motorină, a anunțat ministrul agriculturii.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor avansul la subvențiile aferente anului de cerere 2020 până la data de 30 noiembrie 2020, iar din 2 decembrie va începe plata finală, APIA le va achita fermierilor diferența dintre avansul de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii și cuantumul stabilit pentru aceste subvenții, pentru anul 2020.
Vă reamintim cuantumul pentru plata avansului APIA 2020:Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.