Connect with us

Furaje Seminte si Ingrasaminte

Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță în toate condițiile din orice situație tehnologică!

Petroniu Gabriela

Published

on

Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță în toate condițiile din orice situație tehnologică!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 29 septembrie 2020 05:47

Distribuie pe Facebook

O cultură reușită de rapiță începe întotdeauna prin alegerea unei varietăți de semințe cu potențial ridicat de producție, adaptată zonei de cultură unde va fi însămânțată. Un element important este rotația cultivării rapiței în asolament de 3-4 ani cu prășitoare sau plante tehnice. Se recomandă pentru înființarea culturii de rapiță premergătoare orz, grâu, triticale care eliberează terenul devreme, se va evita cultivarea rapiței după plante oleaginoase care dezvoltă patogeni comuni.Tratamentul semințelor de rapiță cu fungicide sau insectofungicide este de asemenea o verigă importantă pentru a crește rata de succes a culturii deoarece în perioada germinării și răsăririi tinerelor plante dăunătorii pot distruge cotiledoanele cu consecințe asupra diminuării densității sau chiar întoarcerea culturii. În practică fermierii sunt supuși unor situații care diferă în funcție de zona de cultură, respectiv lipsa umidității la momentul semănatului și în perioada de după răsărire. Pentru a preveni situațiile întâlnite în ferma specialiștii INNVIGO AGRO au pregătit pentru campania de toamnă câteva pachete de produse pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică.
Recomandările INNVIGO AGRO pentru cultura de rapițăÎn zonele cu umiditate semănate timpuriu în august și început luna septembrie INNVIGO AGRO recomandă aplicarea erbicidelor în preemergență sau postemergență timpurie 1-3 zile după semnat cu produsele din pachetul METAX:
METAX 500 SC: Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate din cultură rapiţei de toamnă în doză de 1,5 l/ha;
EFECTOR 360 CS: Erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor din culturile de rapiță de toamnă în doză de 0,33 l/ha.

Pentru combaterea buruienilor: Geranium pusillum (buchet), Stellaria media (răcoină), Chenopodium album (spanac sălbatic), Apera spica-venti (iarbă-vântului), Veronica persica (ventrilică), Matricaria chamomilla (mușețel), Amaranthus retroflexus (știr), Galium aparine (turița), Capsella bursă-pastoris (traistă-ciobanului), Thlaspi arvense (Pungulița), răcovină (Stellaria media), mușețel nemirositor (Matricaria indora), lipicioasă (Galium aparine), albăstrea (Centaurea cyanus), trei frați pătați (Viola arvensis).Recomandări pentru zonele cu deficit de apăÎn zonele cu deficit de apă INNVIGO AGRO recomandă  aplicarea erbicidelor în postemergență când tinerele plante  au 4-6 frunze adevarăte iar buruinile sunt în curs  de  răsărire, cu produsele din cele pachete:
RALDICO 300 SL: Erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de rapiță de toamnă în doza de 0,078 l/ha;
MAJOR  300 SL:  Erbicid postemergent pentru  combaterea buruienilor cu frunza lată din culturile de rapiță de toamnă, grâu de toamnă și sfeclă de zahăr;
METAX 500 SC:  Erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate din cultura rapiţei de toamnă în doza de  1,5 l/ha.

Ce tratamente se recomandă după răsărirea rapițeiDupă răsărirea rapiței, pentru o protecția împotriva bolilor precum și pentru prevenirea dezvoltării  excesivă a rapiței în toamna și stimularea  dezvoltării sistemului radicular pentru o bună iernare recomandăm aplicarea pachetului INVISTER.
INVISTER 300 SL: Regulator de creştere pentru  culturile de grâu de toamnă, triticale de toamnă, rapița de toamnă în doză de 0,7l/ha;
ZIZAN  500 SC: Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor din culturile de  grâu de toamnă, triticale de toamnă, secară de toamnă, orz de primăvară, rapiță de toamnă în doză de  0,5l/ha.

Pentru combaterea bolilor: Alternarioza (Alternaria rassicae),Făinarea(Erysiphe cruciferarum), Putregaiul negru (Leptosphaeria maculans), Putregaiul alb (Pyrenopeziza brassicae). Precum și efect de  regularizare a creșterii aparatului foliar și  dezvoltarea sistemului radicular.Pentru combatrea samulastrei de  cereale se va aplica  un erbicide pe  baza de  quasilofo-p-etil BUSTER 100 EC, INVESTO 100 EC în doza 0,4-0,7l/ha sau  fluazifop-p-butil  RENTO 150 EC în doza 0,75l/ha.Aplicarea erbicidelor în postemergență se va realiza pe culturi de rapiță aflate în faza de  dezvoltare 4-8 frunze ( BBCH 12-21) în cursul zilei când temperatura  este  peste 8 grade.  Se va  evita aplicare produselor pe culturi  afectate de  stres  hidric, atac de dăunători și boli, când  se  așteaptă înghețuri după  aplicare sau la  temperaturi ridicate 25-27grade. Se poate  adăuga un adjuvant (Adjunkt, Siltop, Pardner,  Oleo 84) pentru  prevenirea  spălării produselor în caz de ploaie  dar și pentru o mai bună  acoperire  și  absorbție  a produselor în plantă. Înaintea  aplicării produselor de  protecție  a plantelor sau fertilizanți foliari citiți cu atenție  eticheta produselor  utilizate la tratament.INNVIGO  AGRO este un producător de produse pentru protecția plantelor care prezintă cea mai largă paletă de produse pentru de protecția culturilor de rapiță, indiferent de modificările climatice sau strategiile pe care fermierul le aplică în ferma sa.Soluții complete la costuri corecte!
Innvigo – better chemistry
George Roiban
Director Marketing& Dezvoltare

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Furaje Seminte si Ingrasaminte

Pariu câștigat în agricultură cu un mineral-minune

Petroniu Gabriela

Published

on

Pariu câștigat în agricultură cu un mineral-minune
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 28 octombrie 2020 17:02

Distribuie pe Facebook

Pe o piață de agribusiness extrem de variată, fiecare companie de input-uri caută să câștige teren cu produse care aduc plusvaloare în ferme. Astfel, concurența naște inovație și aduce cele mai avansate substanțe necesare agricultorilor. Daymsa a venit în România cu un punct-forte bine stabilit: leonardita.Daymsa are o istorie de 41 de ani, iar totul a început cu exploatarea unui zăcământ important de leonardită. Ce este leonardita? Pe scurt, un mineral cu proprietăți fantastice pentru agricultură. Leonardita conține o cantitate mare de acizi humici, astfel că produsele dezvoltate pe baza acestei resurse ajută la creșterea fertilității solului.Produsele Daymsa au intrat de câțiva ani și în România, prin eforturile lui Joaquin Gonzalez. “Primul pas al companiei a fost producția de biostimulatori pentru consumul propriu și pentru pomicultură. S-a extins, acum suntem prezenți în 47 de țări în toată lumea”.În 2009-2010 s-a început folosirea biostimulatilor Daymsa la soia în America de Sud, iar în 2012 s-au început testările în cultură mare în România. “Sunt și fermieri din Franța, sunt și fermieri din Germania care vin în România să vadă ce am făcut noi cu aceste produse în cultura mare”, a explicat Gonzalez.Portofoliul Daymsa include biostimulatori, corectori de carențe, produse pentru îmbunătățirea calității solului și a apei și produse care să creasca rezistența plantelor. Raiza Mix, Naturamin WSP, Naturacid, Folitex, Naturfruit și Cytoplant sunt cele mai cunoscute produse aduse în România de Daymsa. “De când Daymsa a pornit la drum, s-a pus accent pe partea de cultură ecologică, cultură bio, cultură sustenabilă. Majoritatea produselor de la Daymsa sunt certicate ecologic, sunt certificate pe Ecocert, pe FIBL, pe Control Union”, a completat Gonzalez.Fermierii din România s-au convins repede de calitățile produselor Daymsa. “Le folosim, obținem o recoltă sporită, o calitate deosebită a producției, altfel obținem niște venituri în plus și amortizăm costurile extra. Cu ajutorul lor am obținut un contract cu un lanț de magazine din țară”, a mărturisit Ionuț Victor Radu, din județul Olt. Și în Ialomița a dus Joaquin Gonzalez produsele companiei spaniole. “Am folosit toată gama de produse și într-un an normal ai putea să obții undeva la 7-10% îmbunătățirea culturii, atât în calitatea fructului, cât și în cantitate, în producție. Acei 7-10% sunt bani pe care eu îi bag în buzunar, sunt profit, sunt curați”, a completat Andrei Boitoș, din comuna Gheorghe Doja.Mai multe testimoniale ale fermierilor care s-au bucurat de calitățile produselor marca Daymsa, dar și detalii tehnice despre modul de utilizare pot fi găsite pe pagina de Facebook Natur Grup Integral SRL.Luați legătura cu reprezentanții Daymsa pe telefon și Whatsapp: +40745 643 165

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Furaje Seminte si Ingrasaminte

EVOLUS – cel mai popular fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă!

Petroniu Gabriela

Published

on

EVOLUS - cel mai popular fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare la cereale păioase! Alege o cultură sănătoasă!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 28 octombrie 2020 16:08

Distribuie pe Facebook

În momentul în care sunt condiții de infestare cu făinare și agentul patogen se instalează, pagubele înregistrate pot atinge 25-30% şi pot fi mult mai însemnate la culturile de orz, deoarece zona afectată poate ajunge să acopere întreg aparatul foliar. Atacul instalat în toamnă afectează plantele de grâu și orz prin scăderea rezistenței plantelor la ger.La atacul timpuriu, boala conduce la pierderea frunzelor, iar înfrățirea și dezvoltarea rădăcinilor sunt afectate. Atacul întârziat împiedică procesul de asimilație al plantelor, astfel încât numărul boabelor pe spic și MMB-ul se reduc.Pentru siguranţa producţiei şi o protecţie îndelungată a culturilor de cereale, Corteva vă recomandă produsul EVOLUS®, un fungicid inovator ce conţine trei substanţe active (proquinazid, tebuconazol și procloraz).Cum acționează cele trei substanțe active• Proquinazid – o moleculă chimică din grupa quinazolinelor cu efect preventiv și curativ. Acţiune de lungă durată și reziduală specifică împotriva făinării prin inhibarea germinării sporilor și formării apresorilor stimulând mecanismele proprii de apărare ale plantei. Acţiunea în stare de vapori creează o zonă de protecţie în jurul plantei (halou) ajungând și în zonele limitrofe netratate. Nu induce rezistența încrucișată cu fungicidele pe bază de triazoli, morfoline sau strobilurine.• Tebuconazol – substanţă activă din grupa triazolilor, are efect preventiv, curativ și eradicant asupra unui spectru larg de patogeni. Acţionează sistemic fiind absorbit rapid de plantă, se translocă acropetal și blochează răspândirea patogenilor în plantă. Prin acțiunea specifică inhibă dezvoltarea unui spectru larg de patogeni și în mod deosebit pe Fusarium spp.• Procloraz – acţionează sistemic fiind absorbit rapid și translocat acropetal prin xilem în toate părţile verzi ale plantei, are acțiune preventivă și eradicantă. Substanța activă inhibă biosinteza.EVOLUS® garantează o eficacitate foarte bună împotriva bolilor din culturile de cereale păioase (în special asupra făinării, chiar şi în faza latentă a acesteia), fapt ce asigură o protecţie deosebită încă de la început. Produsul EVOLUS® se poate aplica intr-un singur tratament pe sezon, în funcţie de presiunea de infecţie, preferabil preventiv sau la apariţia primelor simptome.La grâu se va aplica de la începutul atacului bolilor şi până la sfârşitul înfloritului, iar la orz până la înspicat. Produsul se poate aplica și ca al treilea tratament în tehnologia de combatere a patogenului Fusarium.Dintre avantajele produsului EVOLUS® enumerăm:
Cel mai performant fungicid sistemic pentru primul tratament – T1;
Proquinazid – molecula Nr. 1 în combaterea făinării la păioase;
Acțiune preventivă, curativă și eradicantă;
Protecție de lungă durată, 6-8 săptămâni;
Protejează frunzele netratate și nou formate datorită acțiunii sistemice și în stare de vapori;
Combatere excelentă a făinării;
Sinergismul substanței active asigură combaterea eficientă și a fuzariozei;
Flexibil în aplicare, poate fi aplicat pe toată perioada de vegetație.

Ana Maria Pascariu, Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides
Corteva Agriscience Romania & Moldova

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Furaje Seminte si Ingrasaminte

RWA: Cei 7 hibrizi magnifici pentru cultura de porumb! Gloriett – cel mai nou, Akinom – starul necontestat!

Petroniu Gabriela

Published

on

RWA: Cei 7 hibrizi magnifici pentru cultura de porumb! Gloriett – cel mai nou, Akinom – starul necontestat!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 27 octombrie 2020 05:29

Distribuie pe Facebook

Un portofoliu complet de hibrizi de porumb nu este deloc ușor de construit. E nevoie de ani și ani de testări pentru a le oferi fermierilor cele mai bune soluții pentru solurile pe care le dețin, dar și pentru condițiile climatice atât de diverse. RWA Raiffeisen Agro România a reușit să construiască un portofoliu care să mulțumească orice fermier.Nădlac este locul unde RWA deține an de an loturi demonstrative în care-și fac apariția hibrizii de porumb, de la cei timpurii până la cei tardivi. De altfel, compania are în ofertă hibrizi care străbat toate grupele de maturitate. Primul este Glumanda, lansat în 2018, care le face cu ochiul fermierilor dornici de tehnologii medii-intensive.Caracteristici Glumanda (310 FAO)– Tipul bobului: Dentat;
– 16-18 rânduri pe știulete;
– 41-42 boabe pe rând;
– Densitate: 70.000-75.000 boabe germinabile/ha.Ajowan se remarcă printr-un dry-down foarte bun și are un potențial de producție cu care se apropie de hibrizii semitimpurii. 16-18 rânduri de boabe cu 37-39 de boabe pe rând – sunt numere care pun un zâmbet pe chipul oricărui fermier.Caracteristici Ajowan (360 FAO)– Tipul bobului: Dentat;
– 16-18 rânduri pe știulete;
– 36-43 boabe pe rând;
– Densitate: 65.000-75.000 boabe germinabile/ha.Gloriett este încadrat în portofoliul RWA Raiffeisen Agro în grupa 400 FAO și a fost lansat chiar în acest an. Este un hibrid stabil, cu potențial mare de producție. Un pic mai sus în scara grupelor de maturitate este hibridul Inclusiv, pe care fermierii din țara noastră l-au descoperit anul trecut.Caracteristici Inclusiv (410 FAO)– Sistemul radicular foarte bun;
– Stabilitate foarte bună în medii diverse de cultură;
– 37-42 boabe pe rând;
– Densitate: 70.000-75.000 boabe germinabile/haHibridul Tweetor se recomandă prin faptul că se adaptează oricărui tip de sol. Are și toleranță foarte bună la frângere și cădere, lucruri foarte importante pentru fermieri.Din grupa de maturitate 460 FAO face parte Persic. O densitate mare de semănat, care merge până la 75.000 de boabe pe hectar, dar și faptul că are chiar și 45 de boabe pe rând sunt doar două din atuurile lui Persic.Vedeta portofoliului de hibrizi de porumb RWA Raiffeisen Agro România este Akinom. Are deja câțiva ani de carieră, fiind lansat în 2016. De atunci, le-a oferit fermierilor care l-au ales producții stabile și importante. Alte detalii despre hibrizii de porumb RWA pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei, www.raiffeisen-agro.ro.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.