Connect with us

Cresterea animalelor

PESTE 71% DIN FERMIERI INTERESAȚI DE CUMPĂRAREA UNUI TRACTOR!

Stefanescu Carmen

Published

on

PESTE 71% DIN FERMIERI INTERESAȚI DE CUMPĂRAREA UNUI TRACTOR!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Conform datelor Tradus.com, în perioada ianuarie – iunie 2020, tractoarele au înregistrat 71,7% din totalul vizitelor pe platforma specializată, la categoria Agricultură. În acest context, vârful de interes s-a consemnat în ianuarie, cu 73,6% din numărul total de vizite, urmată de martie cu 73,2% din vizualizările lunare.
Ulterior, interesul a scăzut în aprilie şi iunie, tractoarele înregistrând mai puţin de 70% din totalul afişărilor lunare, ceea ce poate fi un indicator că fermierii s-au concentrat pe alte tipuri de echipamente specializate pentru munca sezonieră, susţin realizatorii analizei de specialitate.
Printre cele mai solicitate mărci agricole de pe platformă s-au aflat John Deere, Fendt şi New Holland.
În ceea ce priveşte echipamentele de recoltare, acestea au fost cele mai căutate pe segmentul utilajelor specializate, cu 7,8% din numărul total de afişări în primele şase luni ale anului. Luna cu cel mai scăzut interes a fost aprilie, când echipamentele de recoltare au înregistrat 6,2% din afişările lunare, în timp ce vârful a fost înregistrat în iunie, cu 9,6% din vizualizările din acea lună.
Cu toate acestea, ianuarie şi februarie au fost de asemenea luni bune pentru echipamentele de recoltare, cu 9%, respectiv 8,4% din afişările lunare.
Potrivit sursei citate, în cazul utilajelor de grădină s-a înregistrat o creştere a numărului de căutări, în aprilie, cu 2,5% din numărul total de vizualizări lunare, după ce în ianuarie acest tip de utilaj a înregistrat doar 1% din numărul total de afişări. În schimb, interesul a început să scadă în lunile mai şi iunie, cu doar 1,8% din total.
Alte categorii specializate, cum ar fi remorcile agricole, echipamentele de cultivat şi aplicatoarele de îngrăşăminte au atins, de asemenea, vârful în aprilie, dar interesul a scăzut în mai şi iunie. De exemplu, echipamentele de cultivare au înregistrat 5% din afişările lunare din aprilie, în timp ce interesul a scăzut la 3,1% din vizualizări în iunie. În celelalte patru luni, interesul a rămas oarecum constant, cu peste 3% dintre afişările de pagini pentru fiecare lună.
Pe de altă parte, a existat un interes crescut pentru echipamente de fân/furaj, în luna iunie, în timp ce ponderea căutărilor în cazul echipamentelor de cartofi, de prelucrare şi depozitare şi viticole a rămas constantă, în prima jumătate a anului.
Specialiştii Tradus au realizat analiza de specialitate pe baza datelor din platformă online, în perioada ianuarie – iunie 2020, şi s-a concentrat pe procentul total de click-uri pentru fiecare categorie din Agricultură.
Tradus.com este o platformă globală online dedicată autovehiculelor comerciale şi echipamentelor rulate, lansată în anul 2017. Platforma face parte din portofoliul companiei Olx Group și aduce împreună cumpărători şi vânzători din peste 40 de ţări.
Sursa: AgerpresSource link

Cresterea animalelor

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

Stefanescu Carmen

Published

on

colaj-bun-apia_b
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Pentru obţinerea vizei aferente anului 2019, documentele care se vor transmite prin mijloace electronice (telecomunicații), la Centrele județene/locale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, se regăsesc enumerate mai jos:
1) carnetul de rentier agricol;
2) actul de identitate al solicitantului;
3) decizia de la comisia de expertiză medicală – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I  și II / decizia de la comisia de expertiză medicală și decizia de pensionare la limită de vârstă – pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I  și II a cărei pensie de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă;
4) procură notarială autentificată/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, în original, numai pentru cazurile în care solicitarea vizării carnetului de rentier agricol este făcută de un reprezentant legal;
5) contractul/contractele de arendare încheiat/încheiate până la data de 30 septembrie 2011, cu respectarea prevederilor Legii arendării nr. 16/1994*), cu modificările şi completările ulterioare, sau încheiat/încheiate după data de 1 octombrie 2011, cu respectarea prevederilor Codului civil.*) Legea nr. 16/1994 a fost abrogată prin art. 230 lit. r) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 409 din 10 iunie 2011;
6) extras de cont pe numele rentierului agricol, deschis la oricare bancă de pe teritoriul României, în lei. (extrasul se depune opţional);
7) declarația pentru obţinerea vizei anuale conform modelului din Anexa la Normele metodologice de aplicare a prevederilor „titlului XI Renta viageră agricolă” din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, norme aprobate prin Ordinul nr. 1272/2005.
Plata rentei viagere agricole, conform prevederilor art. 6 alin. 1 şi alin. 2, din Legea 247/2005 Titlul XI, se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de Banca Naţională a României din anul pentru care aceasta se datorează, prin mandat poştal sau virament bancar.
Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2018 poate fi încasată de moştenitorii săi, cu condiţia respectării prevederilor art.8 din Legea 247/2005 Titlu XI, și a depunerii la oricare Centru judeţean al APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, până la data limită 15.10.2020, a cererii de moștenitor însoțită de următoarele documente justificative:
– carnetul de rentier al defunctului (obligatoriu în original);
– copie a certificatului de deces;
– copie a actului de succesiune (certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor, certificat de legatar, hotărâre judecătorească de succesiune investită cu formula ”definitivă”);
– copie B.I/C.I./paşaport al moştenitorului;
– împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original);
– extras de cont pe numele moștenitorului.
Pentru persoanele pentru care s-a efectuat plata până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată, dar care nu au intrat în posesia rentei, procedura de plată se poate relua și după acest termen până la 3 ani de la data-limită anuală de plată, inclusiv în caz de deces, către moștenitorii acestora.
 Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

Stefanescu Carmen

Published

on

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! AFIR SUSPENDĂ CONTROLUL PE TEREN!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Noul Ghid al bazei de date cu prețuri de referință unifică într-un tot unitar două documente diferite: Ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate și Ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri, în scopul aplicării unei proceduri unitare privind introducerea elementelor în baza de date, indiferent de categoria acestora.
Totodată, au fost diversificate  domeniile pentru care s-a constituit şi se aplică Baza de date  cu prețuri de referință, prin adăugarea mobilierului destinat agropensiunilor finanțate prin PNDR 2020.
Dintre modificările incluse în noua versiune a Ghidului menționăm că se vor accepta exprimări de genul “la alegere/ sau” doar în cazul în care elementul poate fi echipat cu mai multe variante ale unei dotări, fără diferențe de preț, fapt demonstrat prin documente justificative.
Un lucru important de reținut este și faptul că AFIR va șterge din baza de date elementele adăugate de trader (furnizor), în urma pierderii calității acestuia de reprezentanță/ importator/ dealer autorizat pe teritoriul României sau de reprezentant al producătorului în relația cu AFIR. Această operațiune se va realiza în urma informării primite de la producătorul.
Ghidul bazei de date cu prețuri de referință poate fi consultat pe site-ul AFIR, la adresa  https://bit.ly/3kf75uR.Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

OIERII CUPRINȘI DE FURIE: VOI DISPREȚUIȚI ȚĂRANUL CARE VĂ PUNE PÂINEA ȘI BRÂNZA PE MASĂ!

Stefanescu Carmen

Published

on

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

AGROINFO a anunțat ieri, miercuri, 12 august 2020, că ajutorul de criză pentru sectoarele ovin și caprin este de 5 lei/cap de ovină/caprină. Proiectul de ordonanță de urgență, care stabilește acest ajutor pentru crescătorii de ovine și/sau caprine, este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Imediat ce au aflat de la AGROINFO cât este cuantumul acestui ajutor, oierii au izbucnit cu furie pe rețeaua de socializare Facebook. Mesajele, în care oierii își arată revolta și nemulțumirea că sunt tratați cu dispreț de către Ministerul Agriculturii și că pentru suma aceasta derizorie, insignifiantă, nu merită să depună efortul de a-și face actele necesare, au curs pe pagina Facebook AGROINFO și la postările AGROINFO de pe grupurile oierilor.

Proiect ordonanță de urgență MADR.
Teodor Marian: Bătaie de joc cum poti spune ca dai 5 lei de cap de animal cand un cioban trebuie plătit cu minim 2000 de lei pe lună plus tigari etc nici pe lana nu este ok 5 lei pe kg cand noi dam la un tungator 15 lei de animal sa iti tundă o oaie o fi corect domnu ministru????
Cioranu Ionut: Asta e un fel de “luați și voi și tăceți din gura”… înainte sa văd acest articol îl citeam pe cel cu ajutoru de 100€/ UVM la porci. Întrebarea mea e următoarea: Oare de ce e diferenta asta așa de mare intre cele doua sectoare ( ovin, suin), cand vine vorba de ajutoare?….Oare datorită faptului ca Domnul Secretar de Stat George Scarlat are o ferma de porci???
Claudia Claudia: 5 lei bătaie de joc nici drumul nu e platit ca mergi sa depui actele.
Dabija Laurențiu: Cât de două lumânări.
Zalar Letiția: Pensiile speciale tot de 5 lei să le facă nenorociții.
Maria Lazăr: Chiar de proști suntem ținuți, așa ministru să tot avem, trăiască la mai mare, eu de eram ministrul agriculturii dădeam 1 leu să le cumpăr o pungă de semințe.
Oierul Ioan Suciu, vicepreședintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC)și-a arătat dezamăgirea printr-o postare pe Grupul Ciobanilor Adevărați. Și la postarea lui Suciu sunt peste o sută de comentarii în care ciobanii își varsă necazul.
Ioan Suciu: Salut ciobanasi ! Eu stiu ca cei de “sus” au fost invatati ,sa dea doar resturi la ciobani ,dar nici chear asa…Auzi 5 lei pe cap de animal “DE CRIZA”…..Chear asa de rau suntem vazuti?? Nu voi lua nici un ban,i donez pe toti la o casa de copii !! Punct !! Lasa ca raman asa cum sunt,si imi intretiu eu oile cumva si fara aia 5 LEI !! Un kg.de porumb este 1,2 acum la noi….Adica sa cumpar 4 kg.de porumb cu bani de “criza”….Mai bine nu le dau nimic si gata……SA VA FIE RUSINE, TUTUROR CELOR CARE ATI HOTARAT ACESTI BANI PENTRU CIOBANI !! SI TREBUIE SA INVATATI REPEDE,CA DECAT SA FACETI MISTO DE NOI CU ASA SUME,MAI BINE NU NE DATI NIMIC !! Chiar sunteti penibili sincer…….Sa auzim de bine ciobanasi !!

Karlita Karla: Pe ei nu ii doare capu ca oaia trebe tratata,ca oaia trebe sa manance la iarna porumb,oaia aia trebe si tunsa,si stim ca tunsul pe cap de oaie e 5 lei si cate ii mai trebe la acea oaie,ei dau aia 5 lei ca sa se afle in treaba,dau si ei ceva ca sa nu zi…
Ionel Ban: la porci 100 euro/uvm ,la oi bataie de joc!la porc gras 30 euro,la scroafa 50 euro si la oaie 5 lei.
Marian Ciobanul: Bine că au bani pentru puturoșii care-i votează nu pentru țărani, ciobani, care le pune pâine și brânza pe masă. Să le fie RUȘINE!!
Pop Dan: Nu creddd…Batjocură, mai bine nu dădeau nimic, cu asta-și arată respectul pe care-l avem din partea lor!
Gheorghita Enciu: Minimisul la lana il luau samsari pana anul asta, acum il impart cei din MINISTERUL AGRICULTURI,au confundat oaia cu porumbelul.
Sunt doar câteva dintre sutele de mesaje în care oierii și-au arătat mânia și dezamăgirea.

foto copertă arhiva AGROINFOSource link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.