Connect with us

Cresterea animalelor

R-ainbow: Piaţă agricolă online, fără intermediari!

Stefanescu Carmen

Published

on

rainbow-sigla bun_b
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Muncesc zi de zi, au mâinile crăpate de muncă, oasele îngheţate de frig, sunt arşi de soare şi bătuţi de ploaie. Hrana noastră, a tuturor, depinde de ei. Cu toate acestea, o mare parte din producătorii agricoli români depind de intermediari ca să îşi poată vinde produsele. În supermarketuri găsesc cu greu loc pentru marfa lor şi condiţiile sunt, de cele mai multe ori, prea costisitoare şi restrictive, iar intermediarii îşi bat joc de munca lor, oferindu-le preţuri atât de mici încât uneori nu le acoperă nici costul de producţie. În unele cazuri, situaţia este atât de gravă încât producătorii agricoli ajung să arunce tone de produse agricole pe care nu au unde să le vândă.

Foto: Varză rămasă pe câmp în toamna anului 2018, în jud. Iaşi
Lipsa unei pieţe de desfacere a produselor agroalimentare la adevărata lor valoare este una dintre principalele probleme pentru mulţi producători agricoli români.
Din dorinţa de a ajuta fermierii şi producătorii de alimente să îşi valorifice rezultatele muncii lor la un preţ corect, a fost înfiinţată platforma online R-ainbow.
„Am înfiinţat această platformă din dorinţa de a ajuta fermierii şi producătorii de alimente din întreaga lume, ca urmare a experienţei pe care am dobândit-o lucrând, în ultimii şapte ani, cu producători şi cumpărători de alimente din ţări precum Germania, China, Marea Britanie şi Orient.
Doresc să transmitem fermierilor că venim în sprijinul lor şi le oferim o piaţă de desfacere cu acces gratuit, care permite accesul oricărui fermier sau producător, mai mic sau mai mare. Viitorul este mediul digital şi misiunea noastră, prin platforma R-ainbow, este de a reinventa modul în care fermierii îşi vând recoltele şi produsele alimentare”, spune Elena Proca, fondator R-ainbow.

Platforma R-ainbow a fost lansată în 2020. Peste 800 de producători agricoli din mai multe ţări sunt deja înscrişi pe platformă. Acum, se pot înscrie şi fermieri şi producători de alimente din România. Elena Proca spune că pe platformă se pot înscrie şi fermieri care vând utilaje agricole sau care prestează servicii în domeniul agricol.
Avantajele pe care platforma R-ainbow le oferă fermierilor şi producătorilor de alimente
Platforma R-ainbow este o piaţă de desfacere internaţională unică, dedicată şi fermierilor români.

Înscrierea pe platformă este gratuită!
La înregistrarea în platformă, nu vi se solicită date cu caracter personal;
Platforma are la bază un algoritm unic prin care, în funcţie de produsul pe care îl vindeţi, vor fi afişaţi cumpărătorii care sunt interesaţi de acelaşi produs;
Deşi platforma foloseşte tehnologie de ultimă oră, aceasta are la bază o navigare simplă, accesibilă tuturor fermierilor;
În lunile următoare, veţi putea accesa cumpărători din România, precum şi din China, Orient, Germania, Marea Britanie;
Platforma R-ainbow oferă şi un sistem de cooperativă digitală, extrem de util pentru fermierii mici dacă doresc să îşi vândă produsele pe plan internaţional;
Deşi este o platformă ce reuneşte vânzători şi cumpărători din întreaga lume, nu trebuie să aveţi cunoştinţe de limba engleză, dacă veţi decide să vindeţi produse pe piaţa internatională. Puteţi scrie mesajul în limba română, iar platforma traduce automat, în timp real, în limba cumpărătorului;
Platforma nu intermediază tranzacţiile: fiecare producător agricol negociază direct cu potenţialii cumpărători;
Soluţia de plată este sigură şi specializată;
Echipa R-ainbow le oferă utilizatorilor platformei suport tehnic 24 de ore pe zi x 7 zile pe săptămână.

Cum se realizează plata pe platforma R-ainbow
Plata tranzacţiilor derulate prin platforma R-ainbow se realizează printr-un sistem securizat, prin sistemul bancar internaţional specializat.
Plata se realizează pe baza contului de bancă neutru. De exemplu, în momentul în care un cumpărător doreşte să facă plata aferentă unei tranzacţii, banii sunt depozitaţi într-un cont neutru reglementat de bancă, iar vânzătorul poate vizualiza suma depozitată, însă nici vânzătorul, nici cumpărătorul nu vor putea retrage suma depozitată. Plata aferentă tranzacţiei va fi direcţionată în contul vânzătorului doar pe baza expediţiei bunurilor.
În acest fel, nu există riscul de a vă pierde bunurile, iar cumpărătorul nu riscă să piardă plata efectuată.
Vedeţi detalii despre cum funcţionează sistemul de plată pe pltaforma R-ainbow în clipul video „Pentru ce este R-ainbow?”
Cum vă înscrieţi GRATUIT în platforma R-ainbow

Accesaţi pagina de web la r-ainbow.com;
Pe pagina principală de acces, selectaţi opţiunea ÎNSCRIE-TE ACUM, afişată în colţul din dreapta paginii; Completaţi datele firmei, numele complet, datele de contact, ţara de reşedintă, adresa de e-mail şi toate câmpurile obligatorii marcate cu simbolul steluţă (*). Apoi, configuraţi parola contului şi nu uitaţi să o păstraţi confidenţială;
Selectaţi dacă doriţi să vă înscrieţi ca vânzător, cumparător sau furnizor de servicii, apoi completaţi detaliile firmei. După ce aţi completat câmpurile solicitate, veţi primi un e-mail generat automat din partea R-ainbow, pentru a vă confirma contul. Accesaţi linkul din e-mail cu un simplu click şi veţi fi redirecţionat către pagina principală.
Pe pagina principală r-ainbow.com, accesaţi „Login/Autentificare”. Introduceţi datele cu care v-aţi înscris (adresa de e-mail şi parola creată) în câmpul „Autentificare” şi continuaţi cu pasul următor;
Este important ca informaţiile oferite despre firma dvs., precum şi datele furnizate să fie corecte, actualizate, deoarece vor fi verificate! Acest aspect este fundamental pentru a oferi utilizatorilor platformei R-ainbow un mediu securizat pentru realizarea tranzacţiilor în siguranţă.

După ce aţi furnizat informaţiile necesare pentru înscrierea în platformă, vi se va solicita să citiţi şi să vă exprimaţi acceptul digital al Acordului de Utilizator. Citiţi cu atenţie Acordul, întrucât vă dezvăluie informaţii utile despre termenii şi condiţiile platformei. După acceptarea Acordului de Utilizator, puteţi începe să creaţi pagina de produs, urmând să abordaţi direct cumpărătorii interesaţi de produsele pe care le oferiţi spre vânzare.
Vezi un tutorial care ghidează utilizatorii să se înregistreze în platformă pas cu pas, în secţiunea Probleme de conectare: Cum mă înregistrez ca vânzător pe platforma Rainbow?
Număr nelimitat de produse. Furnizaţi cât mai multe informaţii despre acestea!
Pagina de produs de pe platforma R-ainbow vă oferă câmpuri variate. Doar cele marcate cu culoarea roşie sunt obligatoriu de completat. Cu toate acestea, dezvoltatorii platformei R-ainbow vă recomandă să completaţi şi câmpurile neobligatorii, marcate cu culoarea galbenă. Cu cât furnizaţi mai multe informaţii despre produsul pe care doriţi să îl vindeţi, cu atât sunt mai mari şansele de a găsi cumpărătorii ideali. Includeţi cât mai multe materiale de marketing, broşuri, cataloage de produse, imagini de produs, certificate ale firmei şi ale produselor etc..
Odată ce v-aţi înregistrat ca vânzător pe platforma R-ainbow, aveţi posibilitatea să adăugaţi oricât de multe produse doriţi, accesând pagina „Adăugaţi produse” din meniul platformei.
Pe baza experienţei de lucru cu diverşi cumpărători de alimente din diferite colţuri ale lumii, creatorii platformei R-ainbow vă mai recomandă să aveţi pregătite toate materialele şi informaţiile necesare unei tranzacţii internaţionale. Asiguraţi-vă că toate documentele, atât cele personale, cât şi cele ale companiei, sunt traduse în limba engleză şi legalizate de către un notar. Astfel, veţi putea încheia tranzacţii rapid, iar cumpărătorii vor fi încântaţi să lucreze cu firma dumneavoastră.
Suport tehnic gratuit 24×7
Echipa R-ainbow le oferă utilizatorilor platformei suport tehnic 24 de ore pe zi x 7 zile pe săptămână.
Date de contact:
E-mail: support@r-ainbow.com; contact@r-ainbow.com
Telefon: + 40754778325 – persoană de contact: Andreea ConstandacheSource link

Cresterea animalelor

Oier Daniel Pop: Subvenții APIA diferențiate pe ferma de elită ovine, ferma de reproducție și ferma de producție!

Stefanescu Carmen

Published

on

FRAUDELE DIN ZOOTEHNIE ȘI RĂZBOIUL PENTRU UN ORDIN AL MINISTRULUI AGRICULTURII!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

“Cuantumul subvențiilor astăzi e foarte scăzut. Dacă ne referim la subvenția mică, cum o știm noi, ANTZ-ul (ajutor național tranzitoriu n.r.) astăzi este la nivelul impozitului pe activitate de oierit. Deci, ne dă dintr-o parte și o dăm în alta. Ca și anul ăsta sau anul viitor, nu văd ce îmbunătățiri ar putea fi în subvenții pentru că sunt niște ani de tranziție. Mă gândesc că vor fi subvențiile ca până acum. M-aș mira să fim plăcut surprinși, să se schimbe cuantumuri și modul de subvenționare.
Pe viitor, avem speranțe, din 2023, că a înțeles și ministerul, o să înțeleagă și Uniunea Europeană că avem nevoie de subvenții diferențiate. Astăzi, întâlnim o situație ciudată, spun eu, același fermier dintr-o anumită localitate, cu cel din alta, pot lua subvenții la fel, doar că unul muncește, este înscris într-un program de ameliorare, într-o asociație, desfășoară un control și ia aceeași subvenție ca unul care, pur și simplu, și-a cumpărat niște berbeci și merge și ia o adeverință. Ăla nu e controlat, nu trebuie să plăteacă nicio cotizație, nu trebuie să facă nimic, pur și simplu să dețină niște animale ca să obțină aceeași subvenție ca noi care facem actvitatea de ameliorare.
Dacă din 2023, viziunea ministerului o să fie la fel ca a noastră, și sperăm treaba asta, noi am făcut cereri și la domnul ministru (al agriculturii n.r.) chiar s-a trimis de domnul director Neață (Asociația Crscătorilor de Ovine Dacia Hunedoara n.r.) cum vedem noi subvențiile și sperăm să fim înțeleși. Vrem o subvenție diferențiată pe ferme de elită, pe fermă de reproducție și pe fermă de producție. Adică, fiecare să primească bani după nivelul de implicare pe care-l va avea. Așa ar fi și normal”, a declarat crescătorul de ovine Daniel Pop, președinte Pro Ovis Maramureș, pentru Agro TV.

“Trebuie să ne axăm pe ferme de elită, să ridicăm potențialul la cel mai înalt. Adică, trebuie să înțeleagă toată lumea că animalul de valoare trebuie să fie pus în evidență. Că o să fie pe producție, că o să fie pe reproducție, că pe ferme de elită, nu mai are importanță. Să fie valorificat la maxim și valoarea lui să fie și plătită și răsplătită. Că atunci și fermierul nostru are curaj, prinde viață la mai multă muncă și spune, da, o să cresc un efectiv de 150 de Breze sau 100 de Băle, mai știu eu, 200 de Bucălăi, că mi-i recunoscută munca mai mult decât la celălalt.
În schimb, nu sunt de acord 100% cu colegii, cu fermierii care solicită SCZ (sprijin cuplat n.r.) pe baza adeverinței eliberată de oficiile județene de zootehnie, pe simplul considerent că și-o luat berbecii cu certificat de origine, s-o dus în fiecare an la OJZ, i s-a eliberat adeverință și-a luat SCZ-ul și i-a spus la vecinul, tu plătești degeaba, exemplu concret din teren, că eu iau aceeași treabă pe care o iei tu. Nu-i adevărat! Vecinul care a plătit cotizația la asociații, cooperative pentru ameliorare, o să aibă un plus. Că-l are în 2023, în 2024, rămâne de văzut”, a spus și Reka Kerekes, președinta Cooperativei Miorița Silvaniei.
Crescătorii de ovine beneficiază de ajutor național tranzitoriu și sprijin cuplat zootehnic. Diferența dintre cele două subvenții este uriașă. În timp ce ajutorul național tranzitoriu la ovine este de circa 10 lei pe ovină, la nivelul anului 2020, cuantumul sprijinului cuplat la ovine este de 17,90 de euro pe ovină, la nivelul aceluiași an.Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

APIA – astăzi: Plăți pentru ajutorul de stat în sectorul de creștere a animalelor

Iures Stefan

Published

on

APIA – astăzi: Plăți pentru ajutorul de stat în sectorul de creștere a animalelor
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Angelica Lefter
– 22 iunie 2021 09:56

Plăţi anunţate de APIA începând de astăzi, marți – 22 iunie. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, potrivit unui comunicat remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO.Banii vor ajunge la fermieri prin intermediul Centrelor Județene. Astfel, vor fi achitate:
diferențele aferente serviciilor prestate pentru lunile noiembrie și decembrie 2020, pentru specia taurine în sumă de 3.837.011,97 lei, pentru un număr de 63 solicitanți.
cererile de plată aferente serviciilor prestate pentru lunile ianuarie – martie și trimestrul I 2021, în sumă de 19.784.935,41 lei, pentru un număr de 143 solicitanți.

Conform informării APIA, suma totală autorizată la plată este de 23.621.947,38 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 206 solicitanți care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.Reamintim că Agrointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe surse că banii nu acoperă cererile inițiale pentru anul 2021 astfel că va fi virată doar 41,20 la sută din suma cerută de fermieri. Societățile de ameliorare au de încasat sumele restante pentru semestrul IV din 2020, lunile octombrie-decembrie, și primul trimestru din 2021, lunile ianuarie-martie.Despre acest subiect citiți aici: Ajutorul de stat în sectorul de creștere a animalelor – tăiat cu 58%!Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

Raport Curtea de Conturi Europeană: Verificări la subvențiile fermierilor!

Stefanescu Carmen

Published

on

apia-raport-oficial_b
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Deși mai mult de un sfert din totalul cheltuielilor agricole ale UE din perioada 2014‑2020 – peste 100 de miliarde de euro – au fost alocate pentru schimbările climatice, emisiile de gaze cu efect de seră din agricultură nu au mai scăzut din 2010. Această situație se explică prin faptul că majoritatea măsurilor sprijinite de politica agricolă comună (PAC) au un potențial scăzut de atenuare a schimbărilor climatice, iar PAC nu stimulează utilizarea unor practici eficace benefice pentru climă.
„UE joacă un rol esențial în atenuarea schimbărilor climatice în sectorul agriculturii, întrucât stabilește standarde de mediu și cofinanțează majoritatea cheltuielilor legate de agricultură ale statelor membre”, a declarat domnul Viorel Ștefan, membrul Curții de Conturi Europene responsabil de acest raport, citat de curentul.info. „Constatările noastre se vor dovedi utile în contextul obiectivului UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. Noua politică agricolă comună ar trebui să pună un accent mai puternic pe reducerea emisiilor generate de agricultură și să fie mai responsabilizată și mai transparentă în ceea ce privește contribuția sa la atenuarea schimbărilor climatice”.
Auditorii au examinat dacă PAC din perioada 2014‑2020 a sprijinit acele practici de atenuare a schimbărilor climatice care aveau potențialul de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră generate de trei surse principale: creșterea animalelor, îngrășămintele chimice și gunoiul de grajd și exploatarea terenurilor (terenuri cultivate și pajiști). Ei au analizat, de asemenea, dacă în perioada 2014‑2020 PAC a stimulat într-o mai mare măsură decât în perioada 2007‑2013 adoptarea unor practici eficace de atenuare.

Emisiile generate de creșterea animalelor reprezintă aproximativ jumătate din emisiile provenite din agricultură și nu au mai scăzut din 2010. Aceste emisii sunt corelate în mod direct cu mărimea efectivului de animale și sunt cauzate în proporție de două treimi de bovine. Proporția emisiilor care pot fi imputate creșterii animalelor este și mai mare dacă se iau în considerare și emisiile provenite din producția furajelor (inclusiv importurile). PAC nu încearcă însă să limiteze efectivele de animale și nici nu oferă stimulente pentru reducerea acestora. Măsurile de piață din cadrul PAC includ promovarea produselor de origine animală, al căror consum nu a mai înregistrat nicio scădere din 2014; acest lucru favorizează mai degrabă menținerea emisiilor de gaze cu efect de seră decât reducerea lor.
Emisiile generate de îngrășămintele chimice și de gunoiul de grajd, care reprezintă aproape o treime din emisiile provenite din agricultură, au înregistrat o creștere între 2010 și 2018. PAC a oferit sprijin pentru practici care pot reduce utilizarea îngrășămintelor, cum ar fi agricultura ecologică și cultivarea de leguminoase pentru boabe. Impactul acestor practici asupra emisiilor de gaze cu efect de seră este însă neclar, în opinia auditorilor. În schimb, alte practici care sunt în mod evident mai eficace, cum ar fi agricultura de precizie care ghidează aplicarea îngrășămintelor în funcție de nevoile culturilor, au primit o finanțare limitată.
PAC sprijină unele practici care nu sunt benefice pentru climă de exemplu prin plăți către fermieri ce cultivă pe turbării drenate, care reprezintă mai puțin de 2 % din suprafața agricolă a UE, dar emit 20 % din gazele cu efect de seră generate de sectorul agricol din UE. Exista posibilitatea să se utilizeze fonduri din domeniul dezvoltării rurale pentru regenerarea acestor turbării, dar rareori s-a recurs la această opțiune. Sprijinul acordat prin PAC pentru măsurile care favorizează sechestrarea carbonului, cum ar fi împădurirea, agrosilvicultura și conversia terenurilor arabile în pajiști, nu a înregistrat o creștere în comparație cu perioada 2007‑2013. Legislația UE nu aplică deocamdată principiul „poluatorul plătește” în cazul emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din agricultură.
În fine, auditorii observă că normele privind ecocondiționalitatea și măsurile de dezvoltare rurală s-au schimbat foarte puțin în comparație cu perioada precedentă, în pofida nivelului sporit de ambiție al UE în materie de climă. Schema de înverzire era preconizată să îmbunătățească performanța de mediu a PAC, dar nu a oferit fermierilor stimulente pentru a adopta măsuri eficace benefice pentru climă și impactul ei asupra climei a fost unul neglijabil.
Producția de alimente este responsabilă de emiterea unei proporții de 26 % din emisiile de gaze cu efect de seră generate la nivel mondial și agriculturii îi corespunde cea mai mare parte din aceste emisii.
Politica agricolă comună a UE pentru perioada 2021‑2027, care va implica o finanțare de aproximativ 387 de miliarde de euro, este în curs de a fi negociată la nivelul UE. Odată ce vor fi convenite noile norme, statele membre le vor pune în aplicare prin intermediul „planurilor strategice PAC”, care sunt concepute la nivel național și sunt monitorizate de Comisia Europeană. În conformitate cu actualele norme, fiecare stat membru decide dacă sectorul său agricol va contribui sau nu la reducerea emisiilor agricole.
Raportul special nr. 16/2021, intitulat „Politica agricolă comună și clima – Jumătate din cheltuielile UE consacrate acțiunilor climatice sunt legate de agricultură, dar emisiile generate de acest sector nu sunt în scădere”, este disponibil pe site-ul Curții.
sursa aiciSource link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.