Connect with us

Afaceri

Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros

Stefanescu Carmen

Published

on

Secară și-a reparat xeroxul: Ce avere are consilierul personal al ministrului Oros
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Marian Păvălașc – 26 ianuarie 2021 21:34

Foto: clujazi.ro

După ce Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat ieri, luni – 25 ianurie, un material despre faptul că declarația de avere a lui Dorel Viorel Secară, consilier personal al ministrului Adrian Oroș, nu este publicată corect, astăzi acest document a fost postat din nou pe site-ul Ministerului Agriculturii într-o formă revizuită.De marți, 26 ianuarie 2021, la un an și ceva de la numirea în echipa de conducere a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, în funcția de consilierul personal al acestuia, Dorel Secară are o declarație de avere clară, lizibilă (https://madr.ro/docs/declaratii-avere/2021/26.01.2021_DA_DI_Dorel_Secara.pdf). Asta după ce în aceeași zi, Agrointeligența – AGROINTEL.RO a publicat un material despre faptul că acesta și-a ascuns, intenționat sau nu, averea publicând o declarație xeroxată și fotocopiată greșit, copie electronică din care nu se înțelegea absolut nimic.Ce scrie în declarația de avere fotocopiată corectVarianta clară a declarație de avere a lui Dorel Secară, care are data de 22 mai 2020 cuprinde:
• terenuri: trei terenuri intravilane în comuna clujeană Borșa cu o suprafață totală de 6,37 de hectare, terenurile sunt deținute împreună cu familia; în aceeași comună, consilierul de la MADR mai are și mic teren agricol de 1,29 hectare, deținut și acesta împreună cu familia;
• imobile:
o casă în Cluj-Napoca de 279 mp, construită în 2010;
o casă în Borșa de 165 mp, moștenire;
o a doua casă în Borșa de 175 mp, achiziționată în 2006;
patru apartamente în Cluj-Napoca (achiziționate între 2017 și 2019, fiecare cu o suprafața în jur de 50 mp)
un spațiu comercial în Borșa de 1.000 mp.

• autovehicule: două autoturisme Dacia (Logan – an 2014 și Duster – 2017), un autoturism Skoda  din 2011, un tractor Case IH din 2010, două utilaje de tip bobcat (ani 2000 și 2010) și alte utilaje agricole.
• activele financiare: în jur de 302.000 de lei în trei conturi;
• active producătoare de venituri: 120 de capete de bovine și 173,66 hectare de teren luat în arendă;
• datorii: 11.675 de lei, sumă provenită de la un card de credit.Subvenții APIA de aproape 23.000 de euro pe anVeniturile lui Dorel Secară pe anul 2019 au fost (n.r. – declarația publicată în 2020 se referă la veniturile anuale din anul precedent): 5.345 de lei din funcția de consilier al ministrului Oraș, 30.800 de lei din management la propria fermă, 2.000 de euro din chirii, 110.000 de lei din subvenții agricole încasate pe un PFA și 140.000 de lei din activitatea PFA-ului.Soția sa, Marian Secară, este primar în comuna Borșa și a avut venituri anuale de 70.000 de lei.Reamintim că reprezentantul MADR ne-a transmis că s-a ocupat el de publicarea declarației de avere, iar averea sa este obținută din agricultură.Poziția Ministerului AgriculturiiReprezentanții Ministerului Agriculturii ne-au transmis ca urmare a dezvăluirilor legate de declarația de avere a lui Dorel Secară că ”Astăzi, 26 ianuarie 2021, cele două documente la care se face referire în articol – Declarația de avere și declarația de interese – ale dlui. Dorel Secară au fost actualizate pe site-ul www.madr.ro și acestea pot fi consultate în secțiunea Transparență instituțională https://madr.ro/transparenta-institutionala/declaratii-de-avere.html”.De la Biroul de Presă ni s-a mai precizat că declarația de avere a lui Dorel Secară a fost completată în termen legal, până în luna iunie a fiecărui an. ”Facem precizarea că declarația de avere, precum și cea de interese au fost transmise către Direcția Management Resurse Umane, în termenul legal. Ulterior, acestea au fost transmise către ANI, împreună cu declarațiile întregului personal MADR care avea obligația depunerii”.Vina pentru faptul că declarația de avere a lui Dorel Secară era practic ascunsă ar fi a unui aparat neperformant. ”Dintr-o regretabilă eroare, cauzată de aparatura de copiere nu atât de performantă, după anonimizarea datelor personale, calitatea scrisului la a doua scanare a avut de suferit, astfel încât documentele nu au fost foarte lizibile. Totuși, acestea se puteau regăsi la ANI. Actualizarea documentelor a fost posibilă prin utilizarea de aparatură de birou mai performantă”, ne-au mai explicat reprezentanții Ministerului Agriculturii.Aici mai precizăm că pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (declaratii.integritate.eu) cea mai recentă declarație de avere a lui Dorel Secară este cea din data de 29 mai 2020, dată din funcția de consilier județean.Între declarația de avere dată din funcție de consilier județean și cea completată din funcția de consilier al ministrului Agriculturii nu sunt diferențe.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Afaceri

Negocieri de ultimă oră la PNL! Mai mulți lideri încearcă să îl convingă pe premierul Cîțu să dea despăgubirile, 50% acum, 50% la rectificare!

Stefanescu Carmen

Published

on

Premierul Florin Cîțu pregătește banii fermierilor! Subvenții care se achită din bugetul pe 2021!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Vlad Macovei – 27 februarie 2021 20:49

Va reuși premierul Florin Cîțu să salveze agricultura României în 2021? Discuțiile interne în partid sunt în derulare, situația este volatilă, se poate întâmpla orice. Pasul 1 negociat este elaborarea unei OUG în câteva zile și, în paralel, găsirea resurselor bugetare pentru plata a măcar jumătate din suma de un miliard de lei acum și restul la rectificare. Încerc să obțin confirmarea din mai multe surse, cine este liderul PNL care a decis să se implice decisiv în rezolvarea problemei fermierilor. Voi reveni cu amănunte imediat ce voi obține noi informații sau confirmări.Vă reamintesc că în cursul zilei de sâmbătă, 27 februarie, am lansat un apel către politicienii care pot rezolva, în ultimul moment, problema includerii despăgubirilor de secetă în bugetul pe 2021. Editorialul îl puteți citi AICI.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Asociația Agricolă Lanul Mare: ”Domnule ministru Adrian Oros, veniți să vă predăm ferma gratuit!”

Stefanescu Carmen

Published

on

Asociația Agricolă Lanul Mare: ”Domnule ministru Adrian Oros, veniți să vă predăm ferma gratuit!”
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 27 februarie 2021 15:39

La capătul puterilor, un fermier român îl cheamă pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, să îi preia ferma în mod gratuit. Rămas fără speranță după respingerea amendamentului pentru plata despăgubirilor de secetă, chiar prin votul-diferență al senatorului-ministru Oros, agricultorul din județul Vaslui îi cere polticianului demisia.Iată, integral, mesajul pe care l-am primit pe adresa redactia@agrointel.ro din partea fermierului vasluian:”Vă rugăm din suflet să publicați acest anunt. Asociația Agricolă Lanul Mare îl invită pe Ministrul Agriculturii să preia ferma noastră în mod gratuit. Suntem la capătul puterilor pentru că seceta ne-a afectat foarte grav și pierderile sunt de 100%, efectiv nu mai avem soluții de salvare. Am discutat cu foarte mulți fermieri și cel mai probabil că anul aceste vor rămâne doar cu acele terenuri semănate din toamnă, restul terenului va rămâne în repaus. Am sperat până în ultimul minut că se vor aloca banii necesari calamităților, dar în momentul când am vazut că dânsul a votat împotriva propriului buget, propriului minister, este clar că dânsul este din alt film. Domnule ministru, veniți să vă predau societatea gratuit! Totodată vă solicit DEMISIA DE ONOARE, nu este posibil să fie în fruntea ministerului un om cu două fețe. Am declarațiile dumneavoastră salvate la care mă uitam ca la icoană și în care am crezut. Ceea ce ați făcut dumneavoastră este incalificabil, este ca și un cuțit înfipt în spate. Domnule OROS – DEMISIA!”.Vă reamintim că joi, 25 februarie, amendamentul depus în Parlament la Legea bugetului pe 2021 a fost respins în comisiile de specialitate cu 21 de voturi împotrivă, 21 de voturi pentru și 4 abțineri. Unul dintre voturile de respingere a venit de la ministrul Adrian Oros, senator PNL, iar două abțineri au venit de la fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, deputat PNL, și de la fostul secretar de stat George Scarlat, în prezent senator PNL. Fostul secretar de stat în MADR și fost președinte al Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, astăzi deputat PNL, a votat împotriva plății despăgubirilor.Votul final pe Legea bugetului de stat pe 2021 va fi dat marți, 2 martie de plenul reunit al celor două Camere din Parlament.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Apel către parlamentarii de pe “lista rușinii”: Aveți o ultimă șansă, uriașă, să deveniți eroii fermierilor! Nu o ratați!

Stefanescu Carmen

Published

on

Minciunile lui Oros înseamnă vieți și destine de fermier pulverizate. Domnule ministru, ați devenit un risc pentru siguranța națională, trebuie să vă reveniți urgent!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Vlad Macovei – 27 februarie 2021 14:17

Domnilor parlamentari care ați votat împotriva amendamentului acordării despăgubirilor de secetă,Cu câțiva dintre dumneavoastră mă cunosc personal. Am calități și defecte ca orice om dar dumneavoastră, cei care mă cunoașteți, știți că mă pricep foarte bine la a evalua corect situații și la a propune cele mai bune soluții pentru a tranșa eficient problema. Evident că cele mai bune soluții nu sunt și cele comode, dimpotrivă. Există risc, efort și pricepere. Așa am făcut din Agrointeligența liderul presei agricole din România, așa voi face din Asociația Forța Fermierilor cea mai puternică organizație din mediul asociativ agricol. Așadar, aveți încredere maximă în ceea ce vă urmează să vă spun, evaluez corect situația: din capcana în care ați picat cu votul negativ pe despăgubiri, nu veți putea ieși cu bine decât dacă reușiți să impuneți conducerii partidelor dumneavoastră să facă o excepție și să treacă, marți, acest amendament în plenul Parlamentului. Nu există alternativă la această decizie curajoasă pe care trebuie să o luați. Politic, în viața publică, în mediul agricol, nu veți scăpa de acest stigmat. Știu că unii dintre dumneavoastră vă amăgiți cu ideea că lumea va uita într-un an-doi și cariera dumneavoastră politică se va putea relansa, vă spun că nu va fi așa. Asta poate fi valabil în chestiuni în care nu s-a trecut o linie roșie, iar dumneavoastră ați călcat-o. Toți fermierii, nu numai cei care vor ajunge la sapă de lemn în urma votului dumneavoastră, nu vor uita asta și nu vă vor ierta niciodată. Niciodată, niciodată. Și dacă, prin absurd, îi va lovi amnezia pe unii, va avea cine să le aducă aminte. Nu există nicio alternativă la acordarea despăgubirilor de secetă din bugetului anului 2021. Pentru dumneavoastră nu există nicio alternativă să ieșiți bine în fața fermierilor. Mulți dintre dumneavoastră sunteți deja supuși unui stres psihologic uriaș de către zeci și sute de oameni care vă bat obrazul online și offline. Și au trecut doar câteva zile de la votul din Comisiile de Agricultură. Aceste reproșuri nu se vor domoli, dimpotrivă. Liderii dumneavoastră politici v-au cerut să votați așa, eu știu asta, dar tot aceeași lideri se vor descotorosi de dumneavoastră ca de niște măsele stricate când vor vedea că sunteți niște pietre de moară pentru scorul electoral în mediul rural. Nu vă amăgiți că poate o s-o mai lungiți un an, doi. Rezultatul este inevitabil și sunteți, majoritatea oameni tineri, care vreți o carieră pe termen lung în politică. Ei bine, dacă vreți acest lucru, trebuie să faceți pe dracu’ în patru și să vă convingeți partidele, până marți, să găsească o formulă ca să includă despăgubirile de secetă în Legea Bugetului de Stat. Este treaba dumneavoastră ce formulă identificați, sunteți băieți deștepți, găsiți voi ceva ca să nu dați satisfacție PSD. Amenințați cu demisiile, sunați mai sus, implorați, explicați, faceți orice trebuie, dar chiar orice. Numai veniți cu știrea că ați băgat despăgubirile în buget. Veți deveni eroii fermierilor și veți avea susținerea mea necondiționată, pe parcursul întregii dumneavoastră cariere politice, sănătoși să fim! Indiferent de ce tâmpenii veți mai face, nimic nu va putea umbri faptul că ați salvat viața a zeci de mii de fermieri, în acea zi a anului 2021, când nu v-ați gândit la avantajele voastre mărunte, personale, și ați jucat curajos totul, pe o singură carte, care s-a dovedit și câștigătoare.PS: În acest apel îi includ și pe cei care s-au abținut de la vot. Sigur, poate au scăpat pe moment din “lista rușinii”. Dar prezența pe “lista ipocriziei” e la fel de rușinoasă.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.