Connect with us

Cresterea animalelor

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

Stefanescu Carmen

Published

on

SUBVENȚII APIA FURATE DIN CONTUL BANCAR AL UNUI FERMIER!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

BIHOR
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (două infracțiuni),
– participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpata ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în perioada 2012-2013, mai multe documente false (contract arendă, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 158.133 lei.
Într-un context asemănător, inculpata a pus la dispoziția fiicei sale două documente false, pe care aceasta, fără vinovăție, le-a depus ulterior la A.P.I.A., obținând în această manieră suma de 20.624 lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 163.417 lei.
În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor terenuri ce aparțin inculpatei.
De asemenea, s-au mai dispus măsura sechestrului asupra sumelor de bani deținute de către inculpată în mai multe conturi și poprirea asupra sumelor de bani cu care vor fi alimentate acestea.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
IALOMIȚA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unei persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în cursul anului 2013, un contract falsificat prin aplicarea unui număr de înregistrare al Primăriei Sudiți, județul Ialomița, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru o suprafață de teren de 37,66 ha, pe care nu o deținea în realitate.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 35.180 euro.
În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 94.970 lei, la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la data fiecărei tranșe de plată și până la data efectuării plății integrale a debitului principal.
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei, acceptă încadrarea juridică și este de acord cu pedeapsa aplicată și cu forma de executare, respectiv:
– 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an și 6 luni, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Ialomița.
IAȘI
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților:
– persoană fizică, la data faptei administrator al SC Agro Heleșteni SRL sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– AXINIA LIVIU VASILE, la data faptei inspector în cadrul compartimentului agricol al Primăriei Heleșteni, județul Iași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– SC AGRO HELEȘTENI SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul, administrator al SC Agro Heleșteni SRL, ar fi depus cu rea-credință, în perioada 2013-2014, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente care conțin informații necorespunzătoare adevărului (tabelul centralizator al contractelor de arendă, diverse adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin, pentru o suprafață de teren pe care nu o deținea în realitate.
În campania din anul 2013, inculpatul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatului Axinia Liviu Vasile care, în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în evidențele Primăriei Heleșteni un contract de arendare având ca părți pe S.C Agro Heleșteni SRL și o persoană fizică, deși documentul nu purta semnătura proprietarului.
Prin aceste demersuri, s-a produs un prejudiciu de 8.790 lei, debit care a fost achitat în totalitate de către administratorul SC Agro Heleșteni SRL.
În prezența avocaților, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor, acceptă încadrarea juridică și sunt de acord cu pedepsele și cu forma de executare a acestora, respectiv:
– 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat,
– amendă de 13.500 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare la sediul Consiliului Local al comunei Heleșteni, județul Iași, cu executare de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare (în cazul S.C Agro Heleșteni SRL).
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.
Comunicat DNASource link

Cresterea animalelor

CÂȚI CRESCĂTORI DE BOVINE IAU AJUTORUL DE 100 DE EURO PE CAP DE ANIMAL!

Stefanescu Carmen

Published

on

ADIO SUBVENȚII APIA pentru CEI CARE NU MAI AU VACI!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Potrivit comunicatului transmis de APIA pentru AGROINFO, până astăzi, 28 septembrie 2020, au depus cererea pentru acest ajutor 508 crescători de bovine.
Bugetul alocat pentru plata acestui ajutor este 7,4 milioane de euro, circa 35,7 milioane de lei. Comisia Europeană a aprobat pe data de 9 septembrie 2020 schema de ajutor pentru crescătorii de bovine. Comisia Europeană preconiza că schema va aduce beneficii unui număr de peste 1.000 de societăți din România care își desfășoară activitatea în sectorul creșterii bovinelor. Se pare că doar jumătate din aceste ferme cer ajutorul acordat pentru pierderile provocate de criza sanitară.
Acest ajutor de stat, plătit din bugetul de stat, este destinat doar crescătorilor de bovine care au minimum 91 de capete femele adulte bovine înregistrate în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE) la data de 1 iulie 2020.
Cuantumul ajutorului de stat acordat crescătorilor care dețin minimum 91 de capete femele adulte bovine este echivalentul în lei a 100 euro/cap femelă bovină adultă, iar suma încasată de la APIA de o fermă nu poate să depășească 100.000 de euro.
Ajutorul de stat va fi plătit crescătorilor până la termenul de 31 decembrie 2020, conform prevederilor ordonanței de urgență prin care a fost aprobat de către Guvern.Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTOARELOR DE CRIZĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Stefanescu Carmen

Published

on

vaca-porc-pasare_b
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Facem precizarea că, până la această dată au fost depuse un număr de 508 cereri pentru sectorul bovin, 286 cereri pentru sectorul avicol și 251 cereri pentru sectorul suin.
Pentru sectorul bovin cererea de solicitare a ajutorului de stat (crescătorii de bovine care dețin peste 91 de capete bovine) și documentele justificative se depun la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, iar în situația în care dețin mai multe exploatații, la centrul județean APIA pe raza căruia au sediul social sau își au domiciliul, după caz. Cererea de solicitare a ajutorului de stat și documentele justificative se pot transmite și prin fax, poștă sau în format electronic prin e-mail, cu condiția asumării prin semnătură pe fiecare pagină a documentului transmis. Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul bovin se regăsește în OUG.nr. 149/27.08.2020 publicată în Monitorul Oficial nr.808 din data de 02.09.2020 și poate fi descărcat de pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând linkul: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19
Pentru sectoarele avicol și suin cererile se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe rază cărora își au sediul social sau la centrul județean al APIA unde a depus cererea de solicitare pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul b) – Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul PNDR  2014-2020 și pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachetul A) – Plăți în favoarea bunăstării porcinelor, din cadrul PNDR  2014-2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă la centrele județene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti şi prin fax sau poştă sau în format electronic prin e-mail.
Formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat pentru sectorul avicol se regăsește în OUG nr.151/27.08.2020 publicată în Monitorul Oficial nr.810 din data de 02.09.2020 și poate fi descărcat de pe site-ul APIA, www.apia.org.ro, accesând linkul: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19 iar pentru sectorul suin formularul cererii de solicitare a ajutorului de stat se regăsește în OUG nr.150/27.08.2020 publicată în Monitorul Oficial nr.809 din data de 02.09.2020 și poate fi descărcat de pe site-ul APIA,  www.apia.org.ro, accesând linkul: http://www.apia.org.ro/ro/ajutor-de-stat-covid-19
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură asigură fermierii că acordă o importanță deosebită depunerii cererilor de sprijin pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, tot personalul fiind mobilizat atât la nivelul centrelor județene, cât și la nivelul aparatului central.Source link

Continue Reading

Cresterea animalelor

SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII AFECTAȚI DE PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

Stefanescu Carmen

Published

on

DATE OFICIALE! EFECTIVELE DE PORCINE din ROMÂNIA!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile

Ajutorul ar putea veni sub forma sprijinului financiar pentru fermieri sau sub forma subvenționării depozitării cărnii de porc nevândute, a precizat oficialul german.
Subvenţionarea depozitării cărnii de porc va trebui aprobată de Uniunea Europeană, a explicat Kloeckner.
În Germania, preţul cărnii de porc a scăzut după anunţarea cazurilor de pestă porcină africană, dar a rămas stabil săptămâna aceasta, pe fondul speranţelor privind majorarea exporturilor spre alte state din UE.
De asemenea, a anunţat ministrul Agriculturii, vor fi construite garduri permanente de-a lungul graniţei dintre Germania şi Polonia de autorităţile regionale, cu ajutorul fondurilor de la UE.
Primul caz de pestă porcină africană a fost descoperit aproape de graniţa cu Polonia în data de 10 septembrie.
După confirmarea primului caz, China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Brazilia şi Argentina au interzis importurile de carne de porc din Germania, sporind temerile privind impactul epidemiei asupra agriculturii şi economiei germane. De pe urma interdicţiei ar urma să beneficieze alţi furnizori majori, cum ar fi SUA, Spania, Canada şi Brazilia, în condiţiile în care China este cel mai mare cumpărător de carne de porc din lume.
Exporturile germane de carne de porc spre China au crescut mai mult decât dublu în primul semestru din 2020, arată datele publicate luna aceasta de Oficiul federal de statistică (Destatis).
În primele şase luni din acest an, Germania a vândut Chinei 233.300 tone de carne de porc, echivalentul a aproximativ 26,8% din totalul exporturilor de carne. Astfel, China devine cea mai mare piaţă de export a Germanii pentru carnea de porc, depăşind Italia. Unul dintre motive îl reprezintă epidemia de pestă porcină africană cu care s-a confruntat anul trecut China, informează Destatis.
În total, Germania a vândut peste hotare 870.700 tone de carne de porc, în valoare de 2,4 miliarde de euro, deşi sectorul creşterii porcilor a scăzut cu 3,9% în ultimul deceniu, precizează autorităţile de la Berlin.
Recent au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în zece ţări din Europa, mistreţii fiind suspectaţi de răspândirea epidemiei. Unele state au impus interdicţii de import pentru regiunile unde s-au descoperit cazuri de pestă porcină africană.
Sursa: AgerpresSource link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.