Connect with us

Afaceri

Subvențiile pe care fermierii le încasează de la APIA pentru acest an

Stefanescu Carmen

Published

on

SUBVENȚII APIA: Situațiile de FORȚĂ MAJORĂ care vă scutesc de TĂIERI DIN PLĂȚILE LA HECTAR ȘI ANIMALE!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 14 ianuarie 2021 15:04

Subvențiile pe care Agenția de Păți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor români  în 2021. Plățile directe și schemele acordate pe cap de animal pentru bovine, ovine sau caprine vor rămâne neschimbate în 2021 și 2022, dă asigurări ministrul agriculturii, Adrian Oros. Acesta a declarat, miercuri, 6 ianuarie, că fermierii vot primii banii din subvenții anul acesta ”ca și până acum”.”Vor fi doi ani de tranziție, va fi perioada 2021-2022 an de tranziție, asta înseamnă că putem folosi bani noi din noul program dar pe măsuri vechi. De abia acum a apărut regulamentul de tranziție. Iar tot ceea ce gândim să schimbăm în noul Program Național Strategic va începe din 2023. Sunt foarte multe nevoi”, a declarat Oros la Digi 24.Acesta a subliniat că schemele de plată vor rămâne cele cunoscute de fermieri din anii trecuți, exercițiul financiar 2014-2020. ”Toate subvențiile, plățile directe sau cele pentru tinerii fermieri vor fi plătite ca și până acum. La fel și Sprijinul Cuplat zootehnic sau Ajutorul Național Tranzitoriu pe care am reușit să îi prelungim până în 2027, suntem doar 5 țări care am reușit acest lucru. Și ca să înțeleagă cei care ne privesc: sunt bani de la bugetul național care vin în plus peste plata directă, peste sprijinul cuplat tocmai ca și fermierii români să beneficieze de subvenții totale relativ egale cu cele europene. Deci toate aceste subvenții se vor da, și anul acesta”, a mai spus ministrul.De precizat că actuala legislație prevede campania de depunere a cererii unice de plată să demareze la 1 martie și să se încheie la 15 mai, în cazuri excepționale, cu acordul Comisiei Europene, aceste termene putând suferi modificări. Subvențiile APIA achitate ca plăți directe se acord doar în baza cererii depuse la APIA și în condițiile de eligibilitate pentru fiecare beneficiar.Agrointeligența-AGROINTEL.RO vă  reamintește ce scheme puteți cere  la APIA, fie că depuneți pentru prima dată cererea unică de plată sau aveți experiența anilor trecuți:
Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS);
Plata redistributivă;
Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu;
Plata pentru tinerii fermieri;
Plata pentru micii fermieri;

Scheme achitate din Bugetul Național (care se achită pentru anul de cerere 2021 din bugetul național pe 2022)
ANT 1 – culturi în teren arabil;
ANT 2 – in pentru fibră;
ANT 3 – cânepă pentru fibră;
ANT 4 – tutun;
ANT 5 – hamei;
ANT 6 – sfeclă de zahăr;
ANTZ 7 – bovine-lapte;
ANTZ 8 – bovine-carne;
ANTZ 9 – ovine/caprine.

Sprijinul cuplat vegetal
Soia;
Lucernă
 Mazăre boabe pentru industrializare;
 Fasole boabe pentru industrializare;
Cânepă pentru ulei şi fibră;
 Orez;
Sămânţă de cartof;
Hamei;
Sfeclă de zahăr;
 Tomate pentru industrializare cultivate în câmp;
Castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp;
 Legume cultivate în sere;
 Legume cultivate în solarii;
Prune destinate industrializării
Mere destinate industrializării
 Cireşe şi vişine destinate industrializării
Caise şi zarzăre destinate industrializării
 Cartofi timpurii, semitimpurii şi de vară;

Sprijinul cuplat zootehnic
 Ovine;
Caprine;
Taurine din rase de carne şi metişii acestora;
Vaci de lapte;
Bivoliţe de lapte;
Viermi de mătase.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Afaceri

MADR: Banii alocați pentru plata fermierilor prin APIA și AFIR

Stefanescu Carmen

Published

on

MADR: Banii alocați pentru plata fermierilor prin APIA și AFIR
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 18 ianuarie 2021 18:28

Ce bani urmează să încaseze fermierii de la cele două agenții de plăți – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere o ordonanță de urgență care prevede ca modul în care se vor achita subvențiile și se vor accesa fondurile europene în 2021 și 2022 să rămână la fel ca în prezent, până pe 1 ianuarie 2023, când ar urma să intre în vigoare noua Politică Agricolă Comună.Adoptarea proiectului de OUG este obligatorie ca fermierii români să nu piardă banii ce le sunt alocați, ”luând în considerare că nepromovarea prezentului act normativ în regim de urgență poate avea consecințe grave atât în plan economic, cât și în plan social, în principal prin neacordarea în condiții bune a celor circa 3,811 miliarde euro din FEGA și a circa 1 miliard euro din FEADR alocate României pentru perioada de tranziție, cu impact deosebit de grav asupra sectorului agricol al României”.Vă reamintim că Agrointeligența – AGROINTEL.RO a anunțat în premieră că potrivit Regulamentului UE 2020/2220, România are posibilitatea de aduce câteva modificări la schemele de plăți, termenul pentru schimbări trebuid transmise până pe 19 februarie pentru anul 2021 și până la 1 august 2021 pentru anul 2022.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Marcoser: Sfaturi complete pentru cultura de castravete

Stefanescu Carmen

Published

on

Marcoser: Sfaturi complete pentru cultura de castravete
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 18 ianuarie 2021 17:46

Fermierii au nevoie de tot ajutorul pentru a putea avea profit la final de an și pentru a-l reinvesti în anii care urmează. Acesta a fost unul din gândurile din spatele înființării Marcoser, companie care a apărut pe piața agribusiness din România în 2005. Centrul strategic este localizat în comuna Matca, un bazin legumicol important din țara noastră. O cultură de bază în ferma celor de la Marcoser este cea de castravete cornișon.Specialiștii Marcoser au depășit multe provocări în acești 16 ani în ceea ce privește această cultură. ”Reacționează foarte rapid la orișice schimbare. Practic, noi putem să facem ceva greșit pentru această cultură dimineața și până după-amiaza deja se văd efectele. Am dezvoltat rețete de fertilizare, am dezvoltat o tehnologie de cultură și mai mult decât atât, am identificat soluții cu care noi putem să venim în ajutorul fermierilor din România”, a explicat Marius Petrache, Director general Marcoser.Munca tuturor specialiștilor de la Marcoser nu este ușoară. Pentru a ajunge la maturitate și a-i mulțumi pe fermieri și, în final, pe consumatorii finali, castravetele trebuie să beneficieze de toate condițiile pentru a se dezvolta, de la temperaturi până la o nutriție echilibrată, trecând prin partea de protecție împotriva dăunătorilor tot mai prezenți în această cultură. “Soluțiile noastre se referă atât la partea de nutriție, unde noi avem în portofoliul Marcoser produse deosebit de interesante, care, practic, ne salvează din orice situație, dar de-a lungul acestor ani am dezvoltat și o tehnologie integrată de combatere a bolilor și dăunătorilor, pentru că ne dorim să oferim consumatorului final un produs sigur din punct de vedere alimentar” spune Marius Petrache, Director general Marcoser.Pe scurt, fermierii care cultivă castravete și care apelează la Marcoser beneficiază de consultanță privind alegerea hibridului potrivit, tehnologiile de cultură, serele și solariile care să le protejeze, partea de nutriție și de combatere biologică a dăunătorilor.Mai multe detalii despre proiectele de consultanță ale Marcoser găsiți pe site-ul www.marcoser.ro, dar și în magazinul fizic din comuna Matca, județul Galați.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Afaceri

Ordonanță de Urgență pentru plata subvențiilor APIA către fermieri!

Stefanescu Carmen

Published

on

Subvenții APIA 2021. Ce scheme sunt în curs de plată către fermieri
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 18 ianuarie 2021 14:11

Ordonanță de urgență pentru subvențiile fermierilor români! Potrivit unui proiect lansat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în dezbatere publică, prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 se vor aplica și în anii 2021 și 2022, în baza Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii. Altfel spus, prin noua OUG se creează baza legală ca fermierii să poată beneficia de schemele directe și pentru creșterea animalelor și în anii de tranziție, până la intrarea în vigoare a noii Politici Agricole Comune (PAC).MADR vrea să propună spre adoptare în ședință de Guvern o ordonanță de urgență, lansată luni – 18 ianuarie în dezbatere publică, prin care să asigure continuarea OUG nr.3/2015 care prevedere regulile și schemele directe sau din zootehnie pentru subvenții, și pentru perioada de tranziție 2021-2022.”Ținând cont de faptul că prezenta ordonanță de urgență creează cadrul juridic pentru alte acte normative subsecvente, care reglementează condițiile implementării schemelor de plăți, neadoptarea acesteia ar conduce la disfuncționalități în procesul de accesare a formelor de sprijin financiar, având în vedere faptul că neadoptarea în regim de urgență a măsurilor de reglementare propuse prin prezenta ordonanță de urgență va avea ca efect imposibilitatea respectării calendarului stabilit prin legislația Uniunii Europene din domeniu, referitor la perioada de depunere a cererilor unice de plată, cu impact asupra a peste 800.000 de beneficiari ai schemelor/măsurilor de ajutor/sprijin”, argumentează ministerul de resort.Potrivit articolului 1 din Ordonanța de Urgență propusă de MADR, prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 191 din 23 martie 2015, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 104/2015, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică și în anii 2021 și 2022, în baza Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 228/2013 și (UE) nr. 229/2013, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013, (UE) nr. 1306/2013 și (UE) nr. 1307/2013 în ceea ce privește resursele și aplicarea regulamentelor respective în anii 2021 și 2022 și de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 în ceea ce privește resursele și repartizarea unui astfel de sprijin pentru anii 2021 și 2022.Referitor la schemele de sprijin cuplat, actul normativ pus în dezbatere prevede că ”decizia referitoare la modalitatea de aplicare a sprijinului
cuplat poate fi revizuită până la data de 19 februarie 2021”.Proiectul de OUG poate fi consultat aici: Oug-tranzitie-2021-2022Citiți mai multe pe acest subiect pe FortaPAC.agrointel.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.