Connect with us

Fonduri Europene

Trei fermieri – ACHITAȚI după ce au fost acuzați că s-au instalat ca tineri fermieri cu acte false

Iures Stefan

Published

on

Primărie obligată le plătească subvențiile fermierilor după ce le-a refuzat eliberarea adeverinței APIA!
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Ramona Dascălu – 14 ianuarie 2021 17:52

Foto: evz.ro

Fermieri achitați! Magistrații de la Tribunalul Teleorman au decis achitarea a trei fermieri, acuzați de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care au condus la obținerea de sprijin financiar prin Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri. Decizia nu este definitivă, fiind deja atacată cu apel.Judecătorii au hotărât însă aplicarea pentru fiecare, în parte, a unei amenzi administrative în sumă de 1.000 de lei. În soluția instanței se mai precizează că „se ridică măsura sechestrului asigurător dispusă prin ordonanţa nr. 752/P/2016 din data de 22.09.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie și se desfiinţează cele şase înscrisuri (declaraţii) constatate ca fiind false, în dosarul de urmărire penală”, informează infotr.ro.În anul 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Răducu Liliana, Socolescu Emanuel și Chivu Adela Ondina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.Potrivit rechizitoriului procurorilor, întocmit în luna iunie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, cei trei inculpați au folosit, în relația cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime de eligibilitate, printre care și acelea de a fi membri ai unei familii de fermier și să fi lucrat mai mult de 50% din timpul lor de lucru în cadrul unei ferme (nu neapărat în ferma familiei), cu cel puțin 12 luni înaintea instalării lor pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole. De asemenea, se preciza că în urma acestor conduite infracționale, inculpații Răducu Liliana, Socolescu Emanuel și Chivu Adela Ondina au obținut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 536.340 lei (câte 177.780 lei fiecare), sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Fonduri Europene

Fonduri europene 2021. MADR: Sesiune de proiecte cu o alocare de 10 milioane de euro

Iures Stefan

Published

on

Fonduri europene 2021. MADR: Sesiune de proiecte cu o alocare de 10 milioane de euro
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Ramona Dascălu – 26 ianuarie 2021 10:09

Fonduri europene 2021 – se deschide o sesiune de proiecte cu o alocare de 10 milioane de euro. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat deschiderea, în perioada 1 februarie – 30 aprilie 2021, a celei de a doua sesiuni de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B – Implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19. 3 – Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.Alocarea disponibilă aferentă Componentei B – Implementarea activităţilor de cooperare din cadrul submăsurii 19.3 este de 10.310.013  de euro.Unde se depun proiectele LEADER
Proiectele pentru cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B – Implem entarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală se depun începând cu data de 1 februarie.Depunerea se realizează la sediul MADR, Registratură, situat pe Bd. Carol I nr. 2-4, sector 3, Bucuresti, cod postat 030163, sau prin transmiterea documentelor prin poştă/curier cu menţionarea pe colet – În atenţia DGDR AM PNDR – Serviciul LEADER şi investiţii nonagricole şi a datelor de identificare ale expeditorului, cu respectarea prevederilor din Ghidul solicitantului pentru accesarea Componentei B în vigoare privind depunerea proiectelor de cooperare.Potrivit MADR, sesiunea de depunere este continuă până la data de 30 aprilie 2021 sau până la epuizarea sumei alocate, cu Rapoarte de selecţie lunare.Data până la care se pot depune proiectele LEADER
Termenul limită de depunere a proiectelor este 30 aprilie 2021, ora 12:00.Sprijinul privind implementarea activităţilor de cooperare poate fi acordat doar cu respectarea condiţiilor de eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului pentru accesarea Componentei B, în vigoare, disponibil pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, www.madr.ro.Sprijinul poate fi acordat doar cu condiţia ca acţiunile de cooperare să contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei de Dezvoltare Locală.Anunţarea rezultatelor pentru proiectele depuse se va realiza prin publicarea pe site-ul oficial al MADR a Raportului de evaluare aprobat de către directorul general al DGDR AM PNDR.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Fonduri Europene

Fabrica de lapte cu fonduri UE, aprobată pentru Cooperativa lui Ștefan Muscă! ”Dumnezeu e aproape de fermierii patrioți!”

Iures Stefan

Published

on

Fabrica de lapte cu fonduri UE, aprobată pentru Cooperativa lui Ștefan Muscă! ”Dumnezeu e aproape de fermierii patrioți!”
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


agrointeligenta.ro – 9 ianuarie 2021 22:57

O șansă pentru micii crescători de animale reuniți în Cooperativa agricolă ”Fermierii patrioți” prezidată de Ștefan Muscă. Giurgiuveanul a făcut public succesul care va le dă speranță micilor fermieri că anul 2021 va fi unul mai bun pentru ei. Un proiect european în valoarea de aproape 100.000 de euro a fost aprobat pentru dezvoltarea cooperativei până în anul 2023.”Fabrica de lapte aprobată. Dumnezeu este aproape de fermierii patrioți. Doamne ajută la toti românii„, a anunțat fermierul Ștefan Muscă din Giurgiu, președintele organizației Fermierii Patrioți Cooperativă Agricolă.Fabrica de procesare a laptelui, un vis împlinitÎn ultimul an, fermierii din cooperativa condusă de Ștefan Muscă au avut un trai foarte greu și multe probleme. Din ianuarie 2020, procesatorul la predau laptele i-a anunțat că are probleme cu banii și deși a continuat să le preaia producția, nu i-a mai plătit decât sume mici. Întârzierile au fost justificate de blocaje la programul ”Laptele și cornul”, în care autoritățile au sistat temporar plățile, după cum li s-a spus fermierilor. În acest context, în mai mai multe rânduri, aceștia, inclusiv Ștefan Muscă, au trimis la abator o parte din efective.Nici seceta nu i-a ocolit pe micii fermieri giurgiuveni care au avut producții diminuate.Președintele Ștefan Muscă și membrii Cooperativei speră că acest proiect cu fonduri europene să îi ajute să își vadă visul împlinit: propria fabrică de lapte și propriile produse lactate puse în piață.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Fonduri Europene

Adrian Oros promite consultări cu fermierii pentru PNS. ”Întârzierile au avut loc din cauza pandemiei!”

Iures Stefan

Published

on

Ministrul Adrian Oros, cap de listă la PNL Cluj pentru alegerile parlamentare
Apasa pe Imi Place sa fii la zii cu toate noutatiile


Roxana Dobre – 8 ianuarie 2021 05:38

Fermierii vor fi consultați temeinic pe marginea subvențiilor și măsurilor pentru agricultură ce vor sta la baza Planului Naționaț Strategic (PNS), dă asigurări Adrian Oros, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale. Acesta a afirmat miercuri, 4 ianuarie, că instituția pe care o conduce este la curent cu cerințele tuturor asociațiilor din Românie, fie că vorbim de sectorul vegetal sau zootehnic.”Noi suntem la curent cu solicitările tuturor asociațiilor și a federațiilor din agricultura și industria alimentară românească pentru că și anul acesta (anul 2019 n.r), și anul pe care acum îl începem, vom avea un dialog foarte aplicat pentru că împreună scriem Planul Național Strategic (PNS), adică modul în care creionăm finanțarea agriculturii românești în perioada 2021-2027”, a subliniat ministrul în cadrul unei intervenții la Digi 24.Acesta admite că există o întârziere la întocmirea PNS-ului iar aceasta este justificată, susține ministrul, de pandemie și negocierile pentru noul PAC.”Sigur, a fost o întârziere datorită pandemiei și a negocierilor Politicii Agricole Comune (PAC) la Bruxelles, suntem într-un anumit stadiu de negociere a termenilor în care vom avea alocate sumele, aproape 21,6 miliarde de euro în intervalul 2021-2027. Din păcate vor fi 2 ani de tranziție în care vom avea în perioada 2021-2020 acest interval de tranziție. Asta înseamnă că putem folosi bani noi din noul program dar pe măsuri vechi. De abia acum a apărut Regulamentul de Tranziție. Iar tot ce gândim pentru PNS să schimbăm profund, va începe din 2023. Sunt foarte multe nevoi, noi am realizat o analiză Swot, o analiză a nevoilor și sigur în funcție de acestea am creionat și PNS-ul și Programul de guvernare. Practic nu putea să fie nicio diferență între cele două”, a mai completat Oros.Citiţi mai multe pe cest subiect pe FortaPAC. agrointel.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

Source link

Continue Reading

Trending

Actual © 2020 AgroLocal.ro. Aggregatori de stiri in domeniul agriculturii din toata Romania.